wikimedia commons
Mozaik

Drónnal kutatják a vaddisznókat a Balatonnál

Visszatérő probléma a vaddisznók beköltözése a települések belterületeire.

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a lakossági bejelentések arról, hogy a Balaton-parti településeken vaddisznók járnak át rendszeresen, amely rendkívül balesetveszélyes, valamint csak széleskörű összefogással befolyásolható jelenség. Az állatokat általában az udvaron hagyott élelem, zöldhulladék, a rendezetlen, elhagyott, bozótos kert vonzza be a lakott területekre. Az ápolatlan, növényzettel benőtt kiskertek, nyaralók, hétvégi házak búvóhelyként szolgálnak a vaddisznó családoknak, írta meg a police.hu.

Kapcsolódó
Lejárnak a strandra a vaddisznók Balatonszepezden
Négy-öt konda lehet egy-egy anyával és hét-nyolc kicsivel.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Balatonalmádi Járás önkormányzataival és a helyi vadásztársaságokkal karöltve visszatérően ellenőrzi a Balaton-parti strandok, kikötők, illetve lakóövezetek környékét, hogy az ott esetlegesen előforduló vadakat észlelje és szükség esetén áttelepítse egy, a lakosság által kevésbé látogatott erdőterületre.

A napokban rendőrségi drónnal pásztázták a Balatonalmádi-Káptalanfüreden lévő partvonalat, ennek során számtalan vadcsapást fedeztek fel, ami a Balaton vizéhez vezetett, illetve a légi kamera látószögébe került négy süldő vaddisznó, amik a nádas sűrűjében pihentek

– állt a közleményben.

Az ellenőrzésben részt vevő rendőrök a malacok pontos helyét megadták az illetékes vadásztársaságnak, akik intézkedtek az állatok biztonságos befogásáról és áttelepítéséről.

Kapcsolódó
Imádják a csicsókát az ínyenc vaddisznók
Nem vetik meg a kukoricát és a gyümölcsöket sem.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!