Mozaik

Átsétálnál rajta? Felavatták a világ leghosszabb üveghídját

A világ leghosszabb, 632 méter hosszú üveghídját avatták fel pénteken Vietnamban, Son La tartományban.

A Bach Long (Fehér Sárkány) függőhíd, amely a Moc Chau régió legújabb turistalátványossága, két hegyet köt össze egy 150 méter mély völgy fölött.

A helyi idegenforgalmi hivatal kezdeményezni fogja, hogy a Guinness Világrekordok könyve hivatalosan is a világ leghosszabbjaként ismerje el a vietnami függőhidat.

A világ leghosszabb üveg gyalogoshídja címet jelenleg egy 526 méteres, 2020-ban átadott függőhíd viseli a kínai Kuangtung tartományban.

A vietnami Fehér Sárkány-híd háromrétegű edzett üvegből készült, amelyet a Saint Gobain francia cég gyártott. Az építtetők szerint még ha egy üvegpanel egyik rétege el is törne, a másik két réteg még mindig képes lenne megtartani öt tonna súlyt.

A gyaloghíd teherbíróképességét úgy ellenőrizték, hogy teher- és személyautókkal hajtottak rá. Egyidejűleg akár 500 ember is tartózkodhat rajta mind gond nélkül.

A hatóságok abban reménykednek, hogy az új attrakció még több turistát vonz a fővárostól, Hanoitól 200 kilométerre nyugatra fekvő, festői szépségű hegyvidéki régióba, amely híres teaültetvényeiről, vízeséseiről, denevérbarlangjáról és hegylakó népcsoportjairól.

Kapcsolódó
Világrekorder híd épült fel Kínában
Kína Jünnan tartományában 798 méterrel egy folyóvölgy felett épült fel a világ első egytornyos, közúti függőhídja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik