Mozaik

Leszakadt rigófészkek fiókáit mentették meg a tűzoltók

Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság/Bauer Ákos
Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság/Bauer Ákos

Balesetveszélyes, kettéhasadt fa miatt kérték nemrég a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók segítségét. A tíz méter magas fűzfa ága egy tujára zuhanva leszakította három apró feketerigó fészkét. Bauer Ákos tűzoltó százados, szolgálatparancsnok vezetésével a tűzoltók gondozásukba vették a fiókákat – írta a tűzoltóság a közösségi oldalán.

A százados gyakorlott madármentő , korábban már egy galamb- és egy harkályfióka nevelését is segítette. Így tudta, hogy a legfontosabb az apróságokat melegen tartani, számukra ivóvizet és eleséget biztosítani.

A közeli családi ház lakói adtak egy dobozt, amelybe óvatosan áthelyezték a kis csipogókat. A káreset felszámolását követően, a laktanyába visszafele tartva lisztkukacokat kaptak egy állateledel-üzletben, ahol a madármentő akcióhoz csatlakozva az eladók felajánlották az eleséget.

A laktanyába érve a tűzoltók a kis rigókat többször megetették és megitatták. A fiókák az éjszakát igazán különleges helyen, a szolgálatparancsnoki irodában töltötték, ahol a gondos felügyelet mellett az asztali lámpa fényénél melegedhettek.

A feketerigókat végül Bauer Ákos a reggeli szolgálatváltást követően Dunaújvárosból Sukoróra vitte, ahol a Vadmadárkórház vette gondozásába őket.

(A képen Bogdán Péter tűzoltó őrmester, gépjárművezető lisztkukaccal eteti a fiókákat.)

Kapcsolódó
Öt rigó kelt ki egy ózdi ház erkélyének muskátlis ládájában
Május elején rakott fészket egy feketerigó a virág tövében, most pedig már fiókákat nevel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik