Mozaik

Több, mint 20 millió forintot kap, aki egy skót szigeten kezd új életet

pixabay.com
pixabay.com
A skót kormány célja az ország legtávolabbi szegleteinek újjáélesztése.

Szeretnéd itt hagyni jelenlegi mindennapjaid egy új életért? Most megteheted! Nemcsak Skócia egyik legszebb, legtávolabbi szigetére költözhetsz, de pénzt is kaphatsz érte – értesültek a skót polgárok az új kezdeményezésről.

A skót kormány 50 000 fontot, azaz több, min 23 millió forintot ajánl azoknak az embereknek, akik egy általuk választott szigetre költöznek, írja a timeout.com.

Kapcsolódó
50 millió forintért eladó egy egész skót falu
Romos állapotú, és állítólag kísértetjárta is.

A pénz kötvény formájában érkezik, azzal az elképzeléssel, hogy az emberek ezt a pénzt lakásvásárlásra, vállalkozások indítására és általában a sziget közösségi életének fellendítésére használják fel. Az „arany helló”-t, ahogyan ők nevezik az adományt, 2026-ra várhatóan 100 embernek ítélik oda.

Hogy melyik szigeten kell élni? Erre vonatkozóan nincs kikötés, bármelyik kis népességű távoli skót sziget megfelel. Nem kell más, mint ideális esetben családdal jelentkezni a költözésre, és megindokolni, mi a költözés oka.

Vannak, akik kritizálják a kormány tervét, hiszen az adomány helyett fontosabb volna például a szélessávú internet bevezetése a távoli szigeteken – úgy máris vonzóbbak lennének a fiatalok számára.

A kötvények kiosztása mindenesetre nyáron elkezdődik.

Kapcsolódó
Íme a világ legszebb 10 faluja egy kutatás szerint
Az első 10 településből hat európai, a legkedveltebb a görögországi Santorini szigetén található.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik