Mozaik

Szokatlan helyszíneken készülnek színielőadásokkal Veszprém környékén

Pixabay
Pixabay
Rendhagyó helyszíneken rendezett színházi előadásokkal várják a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat részeként az év második felében a közönséget - közölte Varga Richárd, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. menedzsere.

Június közepe és december eleje között hét előadást láthat majd a közönség szokatlan játékterekben.

Kapcsolódó
Óriás falfestmény a veszprémi alagút dísze
Az ötletgazdák a kezdeményezésükkel az élővilág védelmére szerették volna felhívni a figyelmet.

A sorozat első előadása Háy János Apa lánya című monodrámája lesz Pallai Mara színművész előadásában, Hoffer Károly rendezésében június 14-én a Veszprém Agórában – mondta Varga Richárd, megjegyezve, hogy ebben az esetben nem a helyszín rendhagyó, hanem a téma megközelítése.

Az Amargant Színházi Műhely Sárkány című improvizációs játékát, melyet Ilyés Lénárd rendez, a farkasgyepűi erdőben láthatják július 5-én a nézők. Lipták Gábor Aranyhíd című kötete alapján állította színpadra a Balaton teátrum társulata a Tihany című musicalt, amely a zalahalápi Haláp-hegyen lesz látható augusztus 23-án.

Fabacsovics Lili Hogyan írjunk happy endet című zenés korképét a Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában nézhetik meg az érdeklődők szeptember 6-án. A badacsonytomaji Folly Arborétumban mutatja be október 4-én a Betyárok ideje című vacsoraszínházi előadást a Kabóca Bábszínház Rumi László rendezésében.

Bérczi Zsófia Tara teknője című művét november 8-án nézhetik meg az érdeklődők a Hangvillában. A programsorozat december 6-ai előadása pedig a Táp Színház Roletti című darabja lesz Dézsi Fruzsina produkciós vezető rendezésében a veszprémi Expresszó klubban.

Az előadás-sorozattal céljuk, hogy a különleges helyszínek révén azokat is megszólítsák, akik nem, vagy csak ritkán járnak színházba.

A tervek szerint a sorozat 2023-ban is folytatódik, nemzetközi előadásokkal kibővülve. (MTI)

Kapcsolódó
Felélesztik a vásári hagyományokat Veszprémben
Élettel töltenék meg a belvárost.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik