Mozaik

Természeti csoda a világ legkisebb szabadstrandja

super 8 photography/Flickr
super 8 photography/Flickr
Rejtett és nehezen megközelíthető.

A Playa de Gulpiyuri strand egy kicsi, kagyló alakú öböl félúton Ribadesella és Llanes között, Spanyolország északi részén. 100 méterre található Kantábriai-tengertől, egy sziklák árnyékolta zöld tisztás közepén. A Playa de Gulpiyuri strand meglehetősen kicsi, de gyönyörű arany homokjáról, élénk tengerparti hullámairól és nyugalmáról ismert, írja a mybestplace.com.

Ez a világ legkisebb strandja.

Sergio Morchon/Flickr

Bár nincs közvetlen összeköttetése a tengerrel, hiszen attól sziklák választják el, mégis tengervízben lubickolhat az itt strandoló. A kis oázis a jégkorszakban kezdett kialakulni, mikor a tenger dagály idején lassan utat vájt magának a barlangokon és sziklákon át.

A földalatti folyosók bonyolult rendszerén keresztül sós víz ömlött a mélyedésbe, és zöld tisztást hozott létre, ami ma már az utazók menedéke, amit a közeli Vizcayai-öbölből érkező áramlások tartanak életben.

wikipedia.com

A Gulpiyuri Beach meglehetősen rejtett és nehezen megközelíthető, mégis rengeteg turista látogatja. Szépsége és egyedisége megkérdőjelezhetetlen, és ma már természeti emlékként tartják számon.

Guillén Pérez/Flickr
Kapcsolódó
Vízimentők tanácsai: így strandoljunk biztonságosan
A fürdésnek, strandolásnak vannak szabályai, amiket érdemes a biztonság miatt betartani.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik