Mozaik

Hétfőtől jön a menetrend módosítás a Mávnál és a Volánbusznál

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Főként a regionális vasútvonalakon lesz változás.

Augusztus 29-től életbe lép a 2021/2022-es menetrend harmadik módosítása, amely több – főként regionális vasútvonalon – hoz jelentős menetrendi fejlesztéseket az átszállási lehetőségek javításával és a kínálat bővítéséve – írja a MÁV Csoport a honlapján.

Kapcsolódó
Keresve se találni szebbet a „hímzett” kalocsai vasútállomásnál
Az épületet bő 80 évvel ezelőtt környékbeli parasztok és parasztasszonyok újították fel.

Az év közbeni változtatásoknak köszönhetően a Székesfehérvár—Komárom és a Miskolc—Nyékládháza—Tiszaújváros vonalakon a korábbi évekhez képest többszörösére nő a vasúti eljutási lehetőség a kétórás ütemre hangolt menetrend révén, Villányt és Mohácsot pedig ismét csak vonatok kötik össze a pótlóbuszok helyett. Hét regionális vonalon az utazási szokásokhoz, igényekhez igazítják a menetrendet. Az oroszlányi, a lajosmizsei—kecskeméti, a szegedi, a debreceni és a Székesfehérvár—Tapolca közötti vonalakon is módosul egyes vonatok közlekedése.

A Volánbusz elsősorban Szekszárdon és térségében fejleszti az autóbuszos menetrendi kínálatot. Bővülnek az eljutási lehetőségek Székesfehérvár és Veszprém között, Zsámbék térségében pedig javulnak az autóbusz-vonat csatlakozások. A 150-es vasútvonal autóbuszos pótlásának menetrendje is változik.

A változásokról bővebb információ a MÁV Csoport honlapján található, indulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális menetrendről.

Kapcsolódó
Civil kezdeményezéssel mentenék meg az Ipoly-völgy vasútvonalát
Önkormányzatok és magánszemélyek is a nemes ügy mellé álltak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik