Mozaik

Kóborló tigrist láttak egy szlovák falu közelében

illusztráció/pixabay
illusztráció/pixabay
Az állatról egy vadkamera felvételt is készített, amit a rendőrség a közösségi oldalán megosztott.

A helyi jelentések szerint szeptember 3-án, szombaton délelőtt egy tigrist láttak kóborolni a szlovákiai Ulič település közelében. Vasárnap a szlovák rendőrség is közzétett egy figyelmeztető bejegyzést az állatról, amelyben kérik a lakosságot, járjanak el körültekintően.

Kapcsolódó
Zagyvaszántón vélték látni a kóborló fekete párducot
Az anyuka körülbelül 100 méterre tőle lett figyelmes az állatra, fotókat is készített.

Az első híradások arról szóltak, hogy a nagyvad egy ukrajnai állatkertből szökött meg. A jelenlegi információk szerint az állat az ukrán-szlovák határ közeli, kárpátaljai Sztricsava község egyik házi tenyészetéből oldott kereket. Utóbbit Miroslav Buraľ, a Poloniny Nemzeti Park igazgatóságának elnöke is megerősítette a szlovák hírügynökségnek.

A néhány hónapos tigriskölyköt a háború elején Ukrajna keleti részéből vitték el az állatkertből a folyamatos harcok miatt. Néhány hónapos kölyökről van szó, gyermekes családok jártak hozzá fotózkodni, így hozzászokott az emberek jelenlétéhez

– írta a Paraméter.

A fiatal tigris mozgását a Poloniny Nemzeti Parkhoz tartozó területeken, Brezovec, Klenová és Ulič települések kataszterében lévő fotócsapdákkal rögzítették. Az is lehetséges, hogy közben visszasétált Ukrajnába.

A természetvédők szerint óvatosnak kell lenni a terepen történő mozgás során, de nem szabad pánikot kelteni. Ha valaki észreveszi az állatot, a rendőrségen, vagy a legközelebbi falu polgármesterénél, illetve közvetlenül a nemzeti park igazgatóságánál kell jeleznie.

A szerződtetett állatorvossal együttműködve a természetvédők készek sürgősen elfogni és az ilyen esetekre kijelölt állami létesítménybe, a bajmóci állatkertbe szállítani a tigrist.

Kapcsolódó
Medve barangol Egerszalók határában
Átvágott egy méhészet mellett is, de a méhkaptárakat nem bántotta.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik