Mozaik

Új látványossággal gazdagodott Békéscsaba városközpontja

facebook / Visit Békéscsaba
facebook / Visit Békéscsaba
Forgatható dobok várják a Békéscsabára érkező turistákat.

Újabb látványossággal gazdagodott Békéscsaba városközpontja – adták hírül a Facebookon.

Kapcsolódó
Újra látogatható Békés megye ikonikus kastélya
A kastély 1875 és 1879 között épült Ybl Miklós tervei alapján, neoreneszánsz és eklektikus stílusban.

Évek óta hagyomány, hogy a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar izgalmas újdonsággal áll elő. A héten újabb különleges szabadtéri látványosságokat adtak át a közönségnek a békési megyeszékhelyen.

A legújabb alkotás Verebes György, Munkácsy Mihály-díjas képzőművész műve forgatható dobokból áll. Az installáció egyes részeit megmozgatva a Békéscsabára érkező turisták megismerkedhetnek a Munkácsy Mihály díjazottakkal.

A Munkácsy-negyed területén található mozgatható attrakció a művészek nevei mellett arról is tudósít, hogy egy-egy alkotó mivel érdemelte ki a Munkácsy Mihály-díjat.

facebook / Visit Békéscsaba

A Munkácsy Mihály-díj kiemelkedő képzőművészeti tevékenység elismerésére adományozható elismerés, amely jelentőségében a Magyarország Érdemes Művésze díjat követi. 1955-ben adták át először a legmagasabb hazai képzőművészeti szakmai díjnak számító elismerést, amelyet immár nyolcszázan birtokolnak.

A legújabb installáció mellett átadták azt a különleges telefonfülkét is, amelyről korábban mi is írtunk. A speciális, okos telefonfülke egy 100 forintos pénzérme bedobásával tíz megyei település érdekességeiről tudósít: Bélmegyerről, Biharugráról, Füzesgyarmatról, Gesztről, Kardoskútról, Kisdombegyházról, Mezőberényről, Nagyszénásról, Okányról és Vésztőről hallgathatunk meg információkat.

Kapcsolódó
Mámorító lett Békés tortája
Idén a csokoládén volt a hangsúly, amely alapanyagként valamilyen formában – ét, tej, fehér, barna – meg kellett jelenjen a tortában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik