Virágzó vidékünk

Okos telefonfülkével várják a Békéscsabára érkező turistákat

Gyulatv
Gyulatv
Napokon belül egy nyolcvanas évekbeli, retro hangulatú telefonfülke várja azokat, akik ellátogatnak a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvarra.

Hamarosan megkezdi működését az „OkosTelefon a múltból” elnevezésű készülék a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron – írta a Békés Megyei Hírportál.

Kapcsolódó
Könyves pavilonná alakítottak át egy régi telefonfülkét Győrben
Egy kisszéket is elhelyeztek benne, esténként pedig világítás segít az olvasásban.

Napokon belül egy nyolcvanas évekbeli, retro hangulatú telefonfülke várja azokat, akik ellátogatnak a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvarra. Az Élővíz-csatorna partján álló, különleges fülkét már felújították, az eredeti, zöld postai színre festették, az üveget és az ajtót is hamarosan beépítik. A Szentesi Postatörténeti Alapítvány munkatársai dolgoznak a speciális készüléken, napokon belül egy 1980-as években használt piros telefont helyeznek el benne.

GyulaTv

Az érme bedobása után a nyomógombok segítségével lehet választani a menüből. Az érdeklődők “Halló, itt vagyok!” címmel tíz Békés megyei településről hallgathatnak meg érdekes információkat. A műsor tematikája félévente változik majd.

A Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvart működtető Zerge Ifjúsági Túrasport Egyesület kezdeményezésére megvalósuló fejlesztés célja, hogy kevésbé ismert információkat osszanak meg a városba érkező vendégekkel, amivel még inkább felkelthetik az érdeklődést a megyeszékhely és környéke iránt. A békéscsabai egyesület idén szeptemberben ünnepli húsz éves jubileumát, a jeles alkalomra egy összefoglaló kiadvánnyal is készülnek.

Kapcsolódó
Verselő telefon várja a pilisi erdőben túrázókat
A „Hív az erdő” projekt egy régi, piros nyilvános készüléknek adott merőben új életet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik