Mozaik

Mesterséges vízesés díszíti egy felhőkarcoló oldalát

facebook / La Cronica
facebook / La Cronica
A kínai óriászuhatagot négy darab, egyenként 185 kilowattos szivattyú működteti.

A Föld egyik legmagasabb mesterséges zuhataga egy közelmúltban elkészült kínai felhőkarcoló oldalát díszíti – írta az Érdekes világ.

Kapcsolódó
Íme a világ leghosszabb paneltömbje
Leágazásaival együtt 3760 méteren keresztül tekerednek az egybefüggő épületek.

Kujcsou tartomány fővárosában, Kujjang üzleti negyedében áll az a felhőkarcoló, melynek emeletéről hatalmas víztömeg zúdul alá a mélybe. Az ultramodern épületben számos iroda mellett egy szálloda és egy bevásárlóközpont található.

A 121 méter magas felhőkarcoló mesterséges vizesét a Kujcsou tartományban található óriás vízesés-rendszer ihlette. Valóban lélegzetelállító látványt nyújt a mesterséges zuhatag:

A mesterséges vízesés drága mulatság, óránként 118 dollárral növeli meg a felhőkarcoló villanyszámláját.

A Liebian International Plaza épület vízesésének beüzemelése mintegy két órányi előkészületet igényel. A négy szintet kitöltő óriási víztartály összegyűjti és tárolja az esővizet és az épület tisztított szennyvizének egy részét, melyek a vízesés legfontosabb forrásai.

A látványos attrakció sokak szerint értelmetlen pazarlás. Az első próbaüzem idején több telefonhívás érkezett a helyi hatóságokhoz, a lakosok azt hitték, katasztrofális méretű csőtörés van a belvárosban. A tetemes üzemeltetési költségek miatt jószerével csak ünnepi alkalmakkor kapcsolják be a zuhatagot.

Kapcsolódó
Hatalmas zuhataggá duzzadt a lillafüredi vízesés
Minden évszakban megajándékoz valamilyen csodával.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik