Mozaik

Túl fáradtak vagyunk ahhoz, hogy egészségesebben éljünk

pexels.com
pexels.com
Pedig a rákos esetek negyven százaléka elkerülhető lenne, ha az emberek egészségesebb életet élnének.

Mindannyiunkban benne él a vágy és a tudat, hogy egészségesebben kellene élnünk. A YouGov nemzetközi piackutató és adatelemző cég által a Rákkutatási Világalap megbízásából végzett felmérés eredményei azonban jól mutatják, milyen akadályokba ütközhetnek azok, akik egészséges szokásokat vezetnének be életükbe, írja az MTI.

Arra a kérdésre, hogy mi akadályozza meg őket abban, hogy egészségesebben étkezzenek és gyakrabban mozogjanak, a férfiak 29 és a nők 40 százaléka válaszolt azzal, hogy túl fáradtnak érzi magát hozzá.

A megkérdezettek 38 százaléka a motiváció hiányára, 30 százaléka az élelmiszerárakra, 26 százaléka az időhiányra, 25 százaléka pedig a munka és magánélet egyensúlyának hiányára hivatkozott. Huszonöt százalékuk az edzés költségeit, 16 százalékuk az önbizalomhiányt említette, 12 százalékukat pedig az akadályozza, hogy azt sem tudja, hogy kezdjen neki a változtatásoknak

– írja a közlemény.

Az online megkérdezett, reprezentatív mintában csak minden negyedik ember (24 százalék) mondta azt, hogy semmi sem akadályozza az egészséges életmód kialakításában.

Az embereknek sűrű az időbeosztásuk, és tudjuk, hogy sokak számára a legutolsó dolog, amit fáradtan vagy motivációhiányos állapotban meg akarnak tenni, az az, hogy a semmiből elkezdjenek főzni vagy edzőterembe járjanak

– mondta Matt Lambert, a Rákkutatási Világalap egészségügyi információs és promóciós menedzsere.

A szervezet nyolchetes projektet indít az egészséges életmódról, amely reményei szerint lehetővé teszi, hogy az emberek egészségesebb szokásokat építsenek be a mindennapjaikba. Rámutattak: a helyes táplálkozás és a testmozgás fontos eszköz a rák és más betegségek kialakulása kockázatának csökkentésében.

A Rákkutatási Világalap becslései szerint a rákos esetek negyven százaléka elkerülhető lenne, ha az emberek egészségesebb életet élnének.

Kapcsolódó
Lassíthatja az agy öregedését a rendszeres séta
Egy tanulmány kimutatta, hogy még kis mennyiségű testmozgás is javíthatja a rövid távú memóriát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik