Mozaik

Milliárdos réti őszirózsamező virít a pomázi határban

Czímer Mihály
Czímer Mihály
Minden évszakban gyönyörű a pomázi rét.

Czímer Mihály pomázi nyugdíjas természetfotós szabadidejében ha csak teheti, a természetet járja. Korábban már megmutattuk, hogy nemcsak a növények, hanem az állatvilág izgalmas világa is élénken foglalkoztatja a lelkes természetbarát fantáziáját.

Czímer úr legutóbb meseszép virágokra bukkant a határban, látványos felvételei a réti őszirózsák tengerében készültek. Megkeresésünkre elmesélte, idén két héttel később lett a szokásosnál lekaszálva a rét, ezért napokon belül még ennél is szebb lehet majd a virágszőnyeg.

Galéria
Czímer Mihály

Ezek a mai képeim, jól látszik, hogy mit kaszáltak később és mit lepett el a gyom. A Pomáz és Szentendre közötti határban elterülő réten készítettem a fotókat. Ez a rét természetvédelmi értékben milliárdos nagyságrendű, hiszen egy tő réti évelő őszirózsa természetvédelmi értéke 5 ezer forint, és itt valóban megszámlálhatatlanul sok tő pompázik

– mondta a Sokszínű vidéknek a természetbarát.

Czímer Mihály azt is elmesélte, hogy tavassza legszebb a rét, olyankor a Natura 2000-es területen virít a csodálatos fátyolos nőszirom és a réti iszalag.

Kapcsolódó
Elbűvölő fotókon a mérgező kutyadöglesztőfű
Szirmot bontott az őszi kikerics Pomáz mellett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik