Otthon készült

Íme az ellenállhatatlan német hagymatorta receptje

Egy finom sör mellé remek sós sütemény.

Minden további szószaporítás helyett íme a recept.

Hozzávalók

40 dkg liszt,  2 dkg élesztő/1 teáskanál cukor/2 evőkanál olaj/1 evőkanál só, 80 dkg hagyma, 1-2 evőkanál olaj, 20 dkg hegyi sajt (Bergkäse), 30 dkg füstölt szalonna, 2 dl habtejszín, 2 db tojás, só, bors, szerecsendió

Elkészítése

A liszthez adjunk sót, majd szitáljuk tálba, az élesztőt futtassuk 1/4 liter langyos vízben egy teáskanál cukorral, majd adjuk a liszthez az olajjal együtt, és gyúrjuk jól össze az egészet. Fedjük le a kelesztőtálat, vagy borítsunk rá egy kendőt, és meleg helyen kelesszük 30 percig. Közben vágjuk a hagymát karikára, majd kevés olajon dinszteljük meg kicsit. Hagyjuk kihűlni, közben reszeljük durvára a kemény típusú sajtot. Kockázzuk fel a szalonnát, keverjük össze a sajttal, a tojással és a tejszínnel, adjuk az egészet a hagymához. Erőteljesen sózzuk, borsozzuk, majd ízesítsük frissen reszelt szerecsendióval.

A tésztát nyújtsuk kicsit nagyobb, mint 30 x 40 centi nagyságú lapra. Helyezzük bele egy ekkora méretű tepsibe, sütőpapírra – vagy előtte kenjük ki és lisztezzük be a tepsi alját – úgy, hogy pereme is legyen. Osszuk el rajta a hagymás tölteléket, és süssük előmelegített sütőben, 200 fokon mintegy 30 percig.

Jó étvágyat!

Kiemelt kép: rezeptwelt.de

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik