Otthon készült

Vadgasztronómia: a bátorság a tányéron kezdődik

A terítékre kerülő vadakat is megismerhetjük a séf szemével.
Korábban a témában:

Az ember ősidőktől fogva azért vadászik, hogy a zsákmányát megegye. A fiatal, de tapasztalt vadász,  Vári Dávid – akit nemrégiben Megyer polgármesterévé választottak –  szenvedélyesen járja az erdőt a vadak után már gyermekkora óta. Szépen, lassan kitanulta minden csínját-bínját Diana istennő mesterségének.

Magyarország „legvadabb” séfje lehet a kibérelhető falu új polgármestere
Vári Dávidot a Konyhafőnök című tévéműsorban ismerte meg az ország.

Az elejtett apró- és nagyvadak legkülönfélébb elkészítését is mesterfokon elsajátította, és most mindenki örömére a nagyközönség elé tárja legkülönfélébb ételkreációit. Izgalmas kihívásnak tartja, hogy az ízek és a különféle húsok harmóniáját megteremtse, belecsempéssze a helyi tájegység jellegzetes fűszereit, konyhai tradícióit, ahogy a festő kikeveri a színeket, vagy a komponista elegyíti a ritmust a dallamokkal. Ugyanakkor a legújabb technológiákkal is szívesen kísérletezik.

Vári Dávid: Terítéken – A magyar vadgasztronómia receptkönyve a Boook Kiadó gondozásában jelent meg.

Fotó: Batár Zsolt/BOOOK Kiadó

A gyűjteményében 89 nagyszerű, ínycsiklandó és egészen különleges vadhúsból készült étel receptét mutatja be, a muflontól a galambon át egészen a borzig vagy vaddisznóig. Mellette a terítékre kerülő vadakat is megismerhetjük a vadász szemével.

Kiemelt kép: Batár Zsolt/BOOOK Kiadó

Kommentek

Tihany, 2016. október 30.
Õszi kilátás a Balatonra a Tihanyi Apátság mellõl.
MTVA/Bizományosi: Farkas Melinda 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.