Virágzó vidékünk

Polgármestert választott a világhírű magyar falu

Ismert séf vezeti mostantól a települést.

Nem kell egy falu hírnevéhez világörökségi címmel rendelkezni, netán valamilyen települések közötti versenyben díjat nyerni. A Veszprém megyei Megyer példája legalábbis ezt erősíti, hiszen amikor 2015-ben újsághirdetésben kürtölték világgá, hogy hétvégente kibérelhető az egész falu, mi több, tiszteletbeli alpolgármesteri titulust is felajánlanak, pillanatok alatt elhíresült a település.

Pajer Kristóf polgármester és csapatának híre, a faslu bérlésének lehetősége a tengerentúlra is eljutott, így Amerikából is érkeztek vendégek Megyerre. Dübörgött is az élet, ám a világhírnév után néhány hónappal Pajer Kristóf Londonba költözött és onnan irányította a  picinyke falut, majd idén szeptemberben úgy döntött, hogy végleg letelepedik a szigetországban. Ezzel egyidejűleg lemondott polgármesteri tisztségéről.

A vonatkozó jogszabálynak megfelelően időközi polgármester-választást írtak ki a faluban, melyre a Konyhafőnök című tv-műsorból megismert Vári Dávid személyében – akit sokan Magyarország “legvadabb séfjeként” emlegetnek – egy jelöltet vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság.

A választásra december 9-én került sor, melyen 27 volt a szavazásra jogosultak száma. Mivel csak egy jelölt indult, nem kellett jósnak lenni a végeredmény megtippeléséhez. Végül az Országos Választási Bizottság által közzétett adatok szerint 12-en adták le szavazatukat, ezek érvényesek voltak, így 12 szavazattal Vári Dávid lett Megyer új polgármestere.

A választás előtt néhány nappal egy videóban a terveiről is beszélt az újdonsült faluvezető:

Kiemelt kép: Facebook/Vári Dávid séf oldala

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik