Otthon készült

3 kihagyhatatlan levendulaszörpös finomság az őszi napokra

Ezek a legegyszerűbb „stresszűző” receptek.

A nyár ugyan véget ért, a karakteres levendula ízét azonban nem kell nélkülöznünk az őszi hónapokban sem. Összegyűjtöttük a legegyszerűbb „stresszűző” recepteket, melyek mindegyikében mennyei mézes-levendulás szörppel bolondítjuk meg az ízharmóniát.

Levendulás banán smoothie

Hozzávalók

  • 2 db banán
  • 2 evőkanál mézes levendula ízű szörp
  • 250 ml tej

Elkészítése

Feldaraboljuk a két banánt, majd megöntözzük a levendulaszörppel, felöntjük tejjel, és jól összeturmixoljuk. A még levendulásabb íz érdekében érdemes belecsempészni 1 mokkáskanál friss vagy szárított levendulavirágot is a smoothie-ba.

Csokoládés – levendulás muffin

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál levendulaszörp
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Elkészítése

Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojást, az olívaolajat, a levendulaszörpöt, végül a darabokra tört étcsokoládét. A tésztát a muffinformába adagoljuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült muffinokat ízlés szerint cukormázzal és cukorgyöngyökkel díszíthetjük.

Levendulás limonádé

Hozzávalók

  • 1 liter víz
  • 4 citrom felszeletelve
  • 1 csokor friss menta
  • 2 bögre jégkocka
  • 1-2 dl levendulaszörp

Elkészítése

Tegyük bele egy nagy kancsóba a citromszeleteket és a mentaleveleket, majd öntsük rá a vizet és szórjuk bele a jégkockákat. Ízesítsük a limonádénkat ízlés szerint 1-2 dl levendulaszörppel. Fedjük le, és hagyjuk állni a hűtőben 1-2 órát.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik