A nyár ugyan véget ért, a karakteres levendula ízét azonban nem kell nélkülöznünk az őszi hónapokban sem. Összegyűjtöttük a legegyszerűbb „stresszűző” recepteket, melyek mindegyikében mennyei mézes-levendulás szörppel bolondítjuk meg az ízharmóniát.
Levendulás banán smoothie
Hozzávalók
- 2 db banán
- 2 evőkanál mézes levendula ízű szörp
- 250 ml tej
Elkészítése
Feldaraboljuk a két banánt, majd megöntözzük a levendulaszörppel, felöntjük tejjel, és jól összeturmixoljuk. A még levendulásabb íz érdekében érdemes belecsempészni 1 mokkáskanál friss vagy szárított levendulavirágot is a smoothie-ba.
Csokoládés – levendulás muffin
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 2 db tojás
- 3 evőkanál levendulaszörp
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítése
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojást, az olívaolajat, a levendulaszörpöt, végül a darabokra tört étcsokoládét. A tésztát a muffinformába adagoljuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült muffinokat ízlés szerint cukormázzal és cukorgyöngyökkel díszíthetjük.
Levendulás limonádé
Hozzávalók
- 1 liter víz
- 4 citrom felszeletelve
- 1 csokor friss menta
- 2 bögre jégkocka
- 1-2 dl levendulaszörp
Elkészítése
Tegyük bele egy nagy kancsóba a citromszeleteket és a mentaleveleket, majd öntsük rá a vizet és szórjuk bele a jégkockákat. Ízesítsük a limonádénkat ízlés szerint 1-2 dl levendulaszörppel. Fedjük le, és hagyjuk állni a hűtőben 1-2 órát.
Kiemelt kép: Pixabay