Otthon készült

Szupergyors, ropogós házi kifli kelesztés nélkül

Gyorsan elkészíthető, friss péksüteményként párját nem találjuk.

Van, amikor fontos, hogy gyorsan elkészüljön a péksütemény, és nincs időnk a kelesztés folyamatát kivárni. Az alábbi, Nosalty által közölt recept például a koronavírus-járvány idején is a segítségünkre lehet.

Házi kifli kelesztés nélkül

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg puha vaj
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 0. 5 evőkanál cukor

Elkészítése:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzászórjuk a sót és a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a vajat és a langyos tejet.
  • Alaposan kidolgozzuk – ha lágy lenne a tészta, adjunk hozzá még egy pici lisztet, de alapvetően ez egy puha tészta.
  • A munkafelületet megszórjuk liszttel, elfelezzük a tésztát, és kör alakúra nyújtjuk. Adagonként 6 háromszöget vágunk belőle, és feltekerjük. A tészta másik felével is így járunk el.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük egy kis tejjel, és 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
  • Még langyosan megkenjük vajjal, és már ehetjük is!

A videón jól követhető a munkafolyamat:

Kiemelt kép: Nosalty

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik