Miért mennek olyan gyorsan tönkre a szupermarketben vásárolt fűszernövények?

Egyszerűen orvosolhatjuk a bajt.
Kapcsolódó cikkek

Amikor a bevásárlóközpont zöldségszigeténél állunk, és egészségesen mosolyog ránk egy cserép kakukkfű vagy bazsalikom esetleg metélőhagyma, akkor nem sokat hezitálunk, és könnyed mozdulattal levesszük a polcról. Hazavisszük, leszedünk néhány levelet például a vasárnapi ebédhez, az ablakpárkányra tesszük és meglocsoljuk. Néhány nap múlva látjuk, hogy lassan elhal, anélkül, hogy tudnánk az okát. talán sokaknak ismerős helyzet.

Mi az oka az az üzletekben vásárolt fűszernövények gyors elhalásának?

Az igazság az, hogy a nagyüzemben termelt borsmenta, citromfű, koriander vagy a bazsalikom, amelyet hazaviszünk, valójában túlzsúfoltan fejlődtek, ennek eredményeként a növény két fő okból hal el:

Hogyan tudjuk megmenteni?

Ha már tudjuk, hogy a fűszernövényeinknek túl kicsi a cserép, akkor a legtöbb, amit tehetünk, hogy szétültetjük. Egy növényből máris több lehet!

Amire szükségünk lesz:

Az átültetés menete

Kapcsolódó
Így teleltethetjük át fűszernövényeinket a lakásban
Költöztessük be a melegre fűszereinket és használjuk télen is.