Otthon készült

Som, mentol és bazsalikomos fagyi Somogy megye slágerei

pixabay.com
pixabay.com
Örömmel fogadják a vásárlók a különleges ízesítésű fagy­laltokat.

Tucatnyi friss fagyival készülnek minden nap a vendégeknek egy bőszénfai cukrászdában. A hagyományos fagyik mellett igazi különlegességek is megtalálhatók a kínálatukban. Két éve homoktövises fagyit készítenek, az idén pedig húsos somból is fagy­laltot kevertek, írja a sonline.hu.

Kapcsolódó
Idén is megválasztják a Balaton fagyiját
Kilenc cukrászda pályázott a megtisztelő címre.

A fagyizó tulajdonosa előző évben kapott egy adag somlekvárt, amiből szaloncukor készült, az érdekes íz pedig idén már fagyiban is kapható. A receptúra nem túl bonyolult, a fagylaltba fagyasztott som kerül. Augusztusban annyi a különbség, hogy a somszüret után frissel készítik az édességet, melynek fanyar ízét a vásárlók nagyon szeretik.

Nemcsak a somból lehet különleges fagyit készíteni. Bélatelepen a Nosztalgia Fagyizóban bazsalikom-kapor-menta-citromfű-homoktövis ízesítésű fagylalttal várják a vendégeket.

Örömmel fogadják vásárlók a különleges ízesítésű fagy­laltokat, amikből az első egy-két adag kísérleti kóstolásra kerül, majd, ha megfelelő a fagyi, a pultba és a vásárlók elé.

(A nyitókép csak illusztráció.)

Kapcsolódó
Időutazás az 50 filléres fagyi nyomában
Az idősebb korosztály biztosan emlékszik gyermekkora nyári hűsítőjére.
Olvasói sztorik