Itt a meggyszezon a nyakunkon, s képzeletünkben már sorjáznak a finomabbnál-finomabb meggyes sütemények, amiket jó lenne elkészíteni. A fagyasztóba is mehetne néhány zacskóval a nagyszerű nyári gyümölcsből – ám előbb ki kéne magozni.
Ugye mindannyiunknak ismerős a kép, ahogy magozunk, s közben mindenfelé fröcsög a meggy leve? A lassú, körülményes és sok piszokkal járó művelet nem tartozik senki kedvenc elfoglaltságai közé, ám most véget vethetünk a tortúrának.
Létezik néhány ügyes trükk, amivel megkönnyíthetjük a munkát, ezek közül mutatunk most egyet, amit mi magunk is kipróbáltunk:
Nincs szükség semmi másra, mint egy biztosítótűre. A megmosott meggyet megfogjuk, és a tű keskenyebb végét a mag mellett belenyomjuk a gyümölcsbe.
Ezután, mint egy kanállal, egyszerűen kifordítjuk a magot. A művelet könnyű, gyors, és egy szemnyi piszokkal sem jár. Garantáltan nincs marcangolódás, sem meggylé mindenhol. A gyümölcs szépen egyben marad, s már mehet is a sütibe vagy a fagyasztóba.