Otthon készült

Bemutatkozik a chilis kürtőskalács Hódmezővásárhelyen

wikimedia commons
wikimedia commons
Lángoló harapások elnevezéssel chili paprikaevő versenyt is tartanak.

Első alkalommal rendezik meg Hódmezővásárhelyen a Vásárhelyi Chilis Napok és Gasztro Fesztivált. Az augusztus 5-6-i  rendezvényen tizenhárom kiállító vesz részt az ország különböző pontjairól érkezve, hogy bemutassák csípős termékeiket a nagyközönségnek, írta a Délmagyar.

A kiállítók

Chilicum, ChiliYard, Dömperignon, Evoatis Örömkert, Gabko, Gerillachili, Hard Core Chili, Hotsauce.hu, Ínyenc Chilikert, Nyúli Tüzes chili, Tibchili, Viharsarki Chili és Winner’s Garden.

A chilis kóstolási és vásárlási lehetőség mellett számos programmal színesítik a rendezvényt. Egyebek mellett a gyerekeket színpadi program, ügyességi játszóház, ingyenes lufihajtogatás és csillámtetkó, dinnyeevő verseny várja.

A felnőttekre számítanak a Lángoló Harapások chili paprikaevő versenyen, a HSMA Autófelhúzó és Autótartó mérkőzésen, valamint a Tibchili Kupa IV. Vásárhelyi Csípősevő Versenyén.

A kétnapos fesztivált színesítik a kézműves kiállítók, valamint olyan különlegességek is, mint a chilis kürtöskalács, lángos, kolbász, kisüzemi sörök, valamint különböző pincészetek minőségi borai.

Szombaton este a vásárhelyi önkormányzat szervezésében 19 órától Jampec Party kezdődik és tart egészen 22 óráig.

Kapcsolódó
Kürtőskalácsba töltött fagyijával hódította meg Amerikát a volt szegedi divatmodell
A szegedi hölgy a nagymama kürtőskalács receptjét sikeresen házasította a fagylaltokkal.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik