Otthon készült

Céklalé – a legolcsóbb természetes vérnyomáscsökkentő

pexels
pexels
A cékla az egyik legegészségesebb, idehaza is termő zöldség, ami számos jótékony hatással van a szervezetünkre.

A modern életmód és az egészségtelen étrend sokunk számára problémát okoz a vérnyomás szintjének fenntartásában. A magas vérnyomás, vagyis a hipertónia, súlyos egészségügyi problémákat okozhat, mint például szívbetegségek, stroke vagy vesebetegségek. Azonban egy egyszerű és költséghatékony megoldás létezik: a céklalé rendszeres fogyasztása. Egy nemrég végzett kutatás szerint napi két pohár céklalé hatékonyan csökkentheti a vérnyomást, és a kutatás eredményei alapján egyértelműen látszik, hogy a természetes módszerek is lehetnek hatékonyak a vérnyomás problémák kezelésében, írta az Agrároldal.

Cékla hatása a vérnyomásra

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a cékla gazdag nitrátokban, és ennek köszönheti számos jó tulajdonságát. Természetes módon növeli a nitrogén-oxid szintet a szervezetben, ami hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez.

A nitrátok a nitrogén-oxid (NO) termelésében játszanak fontos szerepet a testben. A nitrogén-oxid egy olyan vegyület, amely kiterjeszti az ereket és növeli a véráramlást. Ennek következtében a vérnyomás csökken, mivel a vér könnyebben áramlik az ereken keresztül.

A cékla jótékony hatásai

  • Az előnyök nem csak a vérnyomásra korlátozódnak.
  • A cékla rengeteg antioxidánst is tartalmaz, például C-vitamint és mangánt, amelyek segítenek a szabad gyökök elleni harcban és a sejtek egészségének megőrzésében.
  • Alacsony kalória- és zsírtartalommal rendelkezik, így segíthet a testsúlykontrollban is.
  • A benne található rost segíthet az emésztés javításában és az étvágycsökkentésben.

Fogyasztása

  • A legjobb eredmények eléréséhez rendszeresen kell fogyasztani.
  • A kutatásban részt vevő alanyok napi két pohár céklalét fogyasztottak, és ez jelentős vérnyomáscsökkenést eredményezett.
  • Lehet inni önmagában, vagy hozzáadható smoothiehoz és egyéb italokhoz is.

A cékla hatása

Kapcsolódó
Egészségünk valódi őre a fekete retek
A téli retek sokkal finomabb, karakteresebb, mint piros társa, ráadásul valódi gyógyszer.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik