Virágzó vidékünk

Mohácson is visszaváltják a földlabdás karácsonyfákat

Néhány évvel ezelőtt vált népszerűvé a cserepes és visszaváltható fenyőfák vásárlása. Mára sok kertészetben lehet karácsony előtt fenyőfákat kölcsönözni.

A 2000-es évek eleje óta árulnak visszaváltható cserepes fenyőket az ország több településén, így Mohácson is. A környezettudatos gondolkodás kialakítása érdekében létrejött akció lényege az, hogy az élő fenyőket megvásárlók az ünnepek után a fát visszavihetik a kertészetbe, ahol cserébe a fenyő árának felét levásárolhatják.

Néhány évvel ezelőtt vált népszerűvé a cserepes és visszaváltható fenyőfák vásárlása. Mára sok kertészetben lehet karácsony előtt fenyőfákat kölcsönözni, azonban a vélemények megoszlanak arról, jó dolog-e egyáltalán.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Sokan gondolják úgy, hogy a cserepes fenyők környezetbarátabbak, mint a vágott fenyők, ám ellenük is szólnak érvek, így annak, aki felelősségteljes módon akar fát vásárolni, jól át kell gondolnia a döntését.
Aki mégis a földlabdás, visszavihető fa mellett teszi le a voksát, az január elején válthatja be a fát azokban a kertészetekben, ahol megvásárolta.

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

10 fenyőféle, amit karácsonykor ünnepi díszbe öltöztethetünk
Az örökzöld levelek az állandóságot, az életigenlést, a fogyhatatlan energiát szimbolizálják.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik