Virágzó vidékünk

Keresik az év digitális faluját

pixabay
pixabay
A díjra július elsejétől lehet pályázni.

Megalapították, idéntől pályázni lehet az “Év digitális faluja” díjra – tájékoztatta az Digitális Jólét Nonprofit Kft. az MTI-t.

Kapcsolódó
Lekörözött mindenkit Nagypáli, a zalai csodafalu
A fenntarthatóságért végzett, valamint a megújuló és különleges teljesítményeket ismerték el a kétévente sorra kerülő versenyen.

A címre a digitális innovációkat alkalmazó – ötezernél kevesebb lakosú – települések pályázhatnak négy kategóriában: innovatív települési környezet, fenntartható épített és természeti környezet, innovatív társadalmi és közösségi jólét, valamint innovatív gazdasági ökoszisztéma.

Az elismerésnek köszönhetően széles körben válnak megismerhetővé a már létező hazai digitális jó gyakorlatok, elősegítve a települések együttműködését, a helyi közösségek erősödését és a térségszintű fejlesztések elterjedését

– közölték a szervezők.

A közlemény idézi Balla Attilát, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. technológiai és vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettesét, aki kiemelte, a díjjal ösztönözni szeretnék a települések vezetőit és a térségi döntéshozókat, mivel a falvaik “a magyar vidék kincsei”, és az úgynevezett smart (okos) megközelítéssel nemcsak élhetőbb helyekké, de akár innovációs központokká is válhatnak.

Az “Év digitális faluja” díjra július 1-től lehet pályázni. A részletes pályázati feltételek hamarosan elérhetők a civitassapiens.hu weboldalon.

Kapcsolódó
Egyre több magyar vált falusi életre
A falusi CSOK-ra van igény és láthatóan egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel. 
Olvasói sztorik