Virágzó vidékünk

Ma nyit a Duna egyik legszebb szabadstrandja

facebook/komárom város hivatalos oldala
facebook/komárom város hivatalos oldala
A belépés ingyenes, a szezon várhatóan szeptember 15-ig tart.

A Duna vízállása lehetővé teszi, hogy június 25-től, péntektől 9 és 19 óra között újra várja a fürödni és pihenni vágyókat a Duna partjára a koppánymonostori szabadstrand, írták Komárom város weboldalán.

Kapcsolódó
Kinyitott a Körös-torok tengerpartot idéző szabadstrandja
A homokos part "nagysága" függ a folyó mindenkori vízszintjétől.

Neuwirth Imre, az üzemeltető Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a vízminta megfelelő, a Duna itt fürdésre alkalmas, a hatósági engedély is megérkezett.

A fürdőzők biztonságára a nyitva tartás ideje alatt elsősegélynyújtó, vízimentő, úszómester és biztonsági személyzet ügyel. A technikai háttér is biztosított, női és férfi zuhanyzó, mozgáskorlátozott vizesblokk, a kicsiknek pelenkázó, illetve relaxációs fotel is rendelkezésre áll

– fűzte hozzá a szakember.

A belépés ingyenes, a szezon várhatóan szeptember 15-ig tart.

facebook/komárom város hivatalos oldala

A komárom-koppánymonostori szabadstrand 2019 nyarán nyitotta meg kapuit. Megépítéséhez a Magyar Turisztikai Ügynökség nyújtott támogatást, amelyet az önkormányzat saját forrásból egészített ki. A beruházásnak köszönhetően újult meg az egykor virágzó Duna-parti szabadstrand.

A szabadstrand akadálymentesen megközelíthető kiszolgálóegységei, így az öltözők, a baba-mama „szoba” és a pihenőhelyek XXI. századi környezettel csalogatják a kikapcsolódni vágyókat.

A területen szabad vízvételi pont, kerékpártároló, padok, utcabútorok, szelektív hulladékgyűjtő növeli a komfortot, a gyerekeknek minijátszótér teszi még kellemesebbé a szabadstrandon töltött időt.

Kapcsolódó
Üdítő látványt nyújtanak a magasból a Dunakanyar szabadstrandjai
Lenyűgöző és hűsítő felvételek a kánikulában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik