Virágzó vidékünk

50 éves az ország legkisebb állatkertje

Facebook/Kecskeméti Vadaskert
Facebook/Kecskeméti Vadaskert
A Kecskeméti Vadaskert a hazai vadállomány bemutatására jött létre, de a 2000-es évek óta egyre több fejlesztés történik a területen.

A Kecskeméti Vadaskertet 50 évvel ezelőtt, 1972. április 1-jén nyitották meg, a jubileum alkalmából április 2-án ünneplik meg a születésnapot – írta a hiros.hu.

Az állatkert azóta is folyamatosan és dinamikusan fejlődik, a látogatóknak évről évre újabb és újabb meglepetésekkel szolgál. A Föld öt kontinenséről több mint 120 állatfaj 500 egyede él a Kecskeméti Vadaskertben.

A jubileumi nyitóünnepségen fellép a Kecskemét Táncegyüttes, Tokovics Tamás mesél a Vadaskert jelenéről és jövőjéről, majd megnyitják a jubileumi évet. A programok között szerepel vadaskerti séta is, és kezdetét veszi a Tavasznyitó Családi Nap rendezvény.

A Kecskeméti Vadaskert, területileg az ország legkisebb állatkertje. Az intézmény létesítése az I. Vadászati Világkiállítással kapcsolódik össze, amikor a budapesti esemény után a városnak ajándékozták az ott bemutatott hazai élőállat-gyűjteményt.

A vadaskert felújítása 2003 óta dinamikusan zajlik. Nagyobb beruházásként elkészült a tigrisház, a medveház, a majomház és az oroszlánház. Folyamatosan készülnek kifutók, madár-röpdék természetes, szép környezetben.

Kapcsolódó
Bemutatták a Kecskeméti Vadaskert tigriskölykeit
A három cukiságot a közönség várhatóan egy hónap múlva láthatja először.
Olvasói sztorik