Virágzó vidékünk

Dübörgő tulipánszüretre számítanak a Balatonnál

Köröshegyi Levendulás/Facebook
Köröshegyi Levendulás/Facebook
A legnagyobb sláger a fekete tulipán, amiből idén összesen 30 ezer lesz látható.

Már bimbóznak a virágok, és ha elég napsütést kapnak, igazi virágtenger várja majd a tulipánt kedvelőket a Kőröshegyi Levendulásban. Húsvétkor kezdődik a tulipánszüret, idén immár 6. alkalommal. A tavalyi elsöprő népszerűségnek köszönhetően idén tavasszal dupla mennyiségű tulipán, újabb területek és teljesen új fotós elemek várják a látogatókat a Balaton mellett!

Kapcsolódó
11 érdekesség legbájosabb virágunkról, a tulipánról
Napjainkban a tulipán a világ egyik legkedveltebb virága. De vajon minden tudunk róla?

A virágzás érdekében mindent elkövetnek a hagyományos tulipánszüret szervezői. Bár a napokban sok eső esett, korábban a szárazság okozott gondot a balatoni látványkertészetben.

Idén is kevésnek bizonyult a téli csapadék. Nem volt hó, ami lassan beszivároghatott volna a tulipánhagymákig, és egyre csak száradt a föld. Márciusban oda jutottunk, hogy öntöznünk kellett. Tavaly is hasonló volt a helyzet, ezért beszereztünk egy mezőgazdasági öntözőberendezést, és a saját kútból kinyert vízzel meg tudtunk locsolni több hektárnyi területet

– mondta Szabó Lajos, a Kőröshegyi Levendulás tulajdonosa a likebalaton.hunak.

Azóta esett az eső, most csak egy kis napsütésre várnak, hogy a több százezer virág pompázhasson.

A pár napos márciusi napsütés még nem bizonyult elégnek. A napfény és a csapadék a tulipánok lételemei. Ha most bejön a jó idő, akkor gyorsan kipattannak a virágok. Reméljük, hogy a hidegfront után megérkezik a melegebb idő

– mondta még el Szabó Lajos.

Köröshegyi Levendulás/Facebook

Rekordra számítanak

A tulajdonosok az idén több tízezer látogatóra számítanak, ami talán annak is köszönhető, hogy idén megkétszerezték a tulipánok számát, így félmillió pompás virág bonthat szirmot április közepére. 100 ezer darabot nem lehet majd leszedni, hogy megmaradjon a látvány.

A legnagyobb sláger a fekete tulipán, amiből idén összesen 30 ezer lesz látható, ráadásul idén új fotópontokat is kialakítanak. 2022. április 13-tól tehát ünnepnapokon és hétvégén is nyitva lesz a Kőröshegyi Levendulás! Ne hagyjátok ki!

A szüret szabályairól és az árakról mindenképpen érdemes indulás előtt tájékozódni az esemény weboldalán.

Kapcsolódó
A világ 7 legdrágább virága, melyeknek szálja akár milliókat is ért
Volt idő, mikor egy ház árával vetekedett egy szál tulipán ára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik