Virágzó vidékünk

Sümeg térségében és a Bakonyban muzsikál tovább az erdő

mti/komka péter
mti/komka péter
Első alkalommal rendezik meg Sümeg és Bakony térségében április 22. és 24. között a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot, amely szakvezetéses sétákkal, koncertekkel valamint családi-és gyerekprogramokkal is várja az érdeklődőket.

A szervezők tájékoztatása szerint április 22-én Sümegen a Püspöki Palota Kertben, április 23-án Sümeg – Sarvalyon, április 24-én Farkasgyepű – Hubertlakon tartják a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot.

Sümegen délutántól helyi termékek bemutatója, kézművesfoglalkozások, Ládafia Bábszínház előadása, Szabó Lajos erdőmérnök vezetésével természetismereti élményséta várja a közönséget, az estet Pál István Szalonna és bandája koncertje zárja.

Másnap kerékpártúra indul Keszthelyről Sümeg-Sarvalyra, ahol kiscsoportos családi élményprogram, kézműves-foglalkozások és a Nemzeti Művelődési Intézet foglalkoztató standja várja az érdeklődőket. Mazál István erdőpedagógus interaktív játékokkal készül az erdő és a víz kapcsolatáról. Fellép a Monarchia Szimfonikus Zenekar, a Duna Művészegyüttes és Bohém Ragtime Jazzband. Erdei divatbemutatón mutatkoznak be a Réthy Fashion környezetbarát kreációi.

Kapcsolódó
Erdők ölelésében bújik meg a Bakony legszebb faluja
Magyarpolány népi műemlékként védett utcája a Petőfi utca, ahol 43 tornácos parasztház sorakozik egymás mellett.

Farkasgyepű-Hubertlakon a bakonyi erdők értékeit Lunk Eszter erdőmérnök mutatja meg, a földtörténeti kérdések iránt érdeklődők Futó János geológus túráján vehetnek részt. A népi kézműves-foglalkozások mellett lesz interaktív játék, Ringató-foglalkozás, kiállítás, ismeretterjesztő előadás, bábszínházi produkció. Fellép Corpus Harsona Quartet és Szokolay Dongó Balázs, valamint Csík János és a Mezzo.

A Muzsikál az erdő programjainak elmaradhatatlan része a helyi termékek vására, valamint a Muzsikál az erdő fotópályázatának és gyermekrajzpályázatának kiállítása – áll a közleményben.

Kiemelt képünkön a Kecskemét Brass koncertje a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvényen Ágasváron Mátraszentimre közelében 2021. július 8-án.

Kapcsolódó
Mesés arcát mutatja a behavazott Sümeg
Hólepte utcák, épületek és természetesen a vár.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik