Virágzó vidékünk

222 fát vágnak ki a Balaton partján Siófoknál

pixabay
pixabay
Összesen 1527 fát vizsgáltak meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, szakértőt kértek fel Siófokon a Balaton-parti Kft. kezelésében lévő strandi területek fái állapotának felmérésére, a fürdőzők és a tó partján sétálók biztonsága érdekében.

Kapcsolódó
Megfiatalítás miatt vágták ki a Bükkben a 180 éves erdőt
A természetvédelmi hatóság engedélyezte.

A siofok.hu most azt írja, hogy az állapotfelmérés megtörtént, 222 Balaton-parti fáról mondta ki a szakértő, hogy balesetveszély miatt ki kell vágni.

Ezek a munkálatok zajlanak hetek óta a Balaton-parti Kft. fenntartásában lévő területeken

– tájékoztatott dr. Lengyel Róbert, siófoki polgármester.

A város vezetője arról is írt a Facebookon közzétett posztjában, hogy az önkormányzati kft. ügyvezetője néhány hónappal ezelőtt fakatasztert készíttetett és okleveles erődmérnök, favizsgáló és faápoló szakmérnök bevonásával az összes parti fa egyedenkénti vizsgálatát rendelte meg.

A cél az volt, hogy szakértő mondja ki, mely fák azok, amelyek állapotuk alapján a testi épséget és/vagy vagyoni értéket veszélyeztethetnek, például egy, az utóbbi években gyakorta előforduló vihar következtében. Magyarul kidőlhetnek, illetve azokról ágak szakadhatnak le

– közölte a polgármester.

Összesen 1527 fát vizsgált meg, s 222-ről mondta ki egyértelműen a szakértő, hogy a balesetek megelőzése érdekében ki kell vágni.

Természetesen pótolják a fákat, és persze idő, mire újra komolyabb árnyékot adnak majd az újak, de nem vállalható kockázat az, hogy ilyen szakértői vélemény után megvárják, hogy bárkinek, bárminek is baja essék

– tette hozzá dr. Lengyel Róbert.

Kapcsolódó
Kerékpárút szélesítés miatt vágták ki az ikonikus, 250 éves tihanyi fát
Az sem kárpótol, hogy a helyére 18 új fát ültetnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik