Virágzó vidékünk

Letaroltak egy 50 éves ligetet Csurgón

Sokakat megbotránkoztatott a helyiek körében népszerű fasor kivágása.

Letarolták a fél évszázados ligetfasort Csurgón a Jézus Szíve templom parkjában. Göndics János esperes-plébános szerint azért kellett kivágni a fákat, mert néhány veszélyessé vált, és a templomkertet is szeretnék megújítani, írja a Sonline.

Tucatnyi fát vágtak ki az elmúlt hetekben a csurgói templom mellett található parkban. Az egyház tulajdonában lévő területről cédrustujákat és hársfákat is eltávolítottak a szakemberek. A dél-somogyi városban élők közül többen is felháborodtak a látottakon.

Sokan megdöbbentek emiatt, de nem értem, miért. Ez a fasor a Jézus Szíve templom és az óvoda között lévő mintegy huszonöt méteres térkövezett terület két oldalán állt. Némelyik fa csonka volt, mert korábban visszavágták, másrészt több növény elkezdett belülről száradni, ami miatt veszélyessé vált, és kárt is okozhatott volna

– érvelt  Göndics János plébános.

A fakivágások miatt nem kellett engedélyt kérni az önkormányzattól, hiszen hiába közterületi fákról van szó, a liget a plébánia tulajdona

– mondta el a portálnak Füstös János, Csurgó polgármestere.

A helyiek azonban nem nézik jó szemmel a letarolt parkot. Deres János, aki képeket is készített a megritkított ligetről, elmondta: sokakat megbotránkoztatott az eset, hiszen ez egy közkedvelt fasor volt a városban.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

10 millió fa mozgalom: csak faültetéssel menthetjük meg a Földet
Ha mindenki elültet egy fát, talán nem lesz gond.
Olvasói sztorik