Virágzó vidékünk

Jászberényben csak éjszaka lehet kocsit mosni

pixabay/ronymichaud
pixabay/ronymichaud
A kutak vízhozama egyre csökken, ezért valamilyen intézkedést tenni kell annak érdekében, hogy szavatolják a biztonságos ellátást.

Tilos lesz csapvízzel autót és járdát mosni, kertet locsolni és medencét tölteni reggel 6 és este 22 óra között.

Vízkorlátozási tervet fogadott el kedden a jászberényi képviselő-testület. A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. a nulladik fokozat elrendelését kérte az önkormányzattól – írja a Szoljon.hu.

A korlátozás reggel 6 és este 22 óra között rendelhető el, mely időszakokban vezetékes víz segítségével nem engedélyezett a kertek, parkok öntözése, a járdák, utak és gépjárművek tisztítása és az úszómedencék töltése.

Kocza Imre, a TRV Zrt. főmérnöke elmondta, hogy jelenleg 7400 – 7500 köbméter vizet szolgáltatnak naponta, és 1200 köbméterrel több vízigénye van a településnek.

A városházi tanácskozáson az is elhangzott, hogy ezen fázis keretében a társaság először felhívja a lakosság figyelmét arra, hogyan tud tudatosan vizet használni.

Ez egy olyan helyzet, amely ilyen mértékben még nem fordult elő Jászberényben. A tapasztalataim viszont pozitívak, szeretném megköszönni a lakosság hozzáállását

– hangsúlyozta a városvezető, Budai Lóránt.

Kapcsolódó
Szemünk előtt száradnak ki a hazai források és patakok
Riasztó változásoknak lehetünk szemtanúi, ha nem változtatunk életmódunkon.
Olvasói sztorik