Virágzó vidékünk

Indulhat a bolyongás: megnyitott a kukorica útvesztő Kiszombor határában

A helyes útvonal két és fél kilométeres, kényelmes sétával egy óra alatt bejárható.

Idén is kikapálták a földet a kiszombori határban – adta hírül a Délmagyarország. Idén tizennegyedik alkalommal bolyonghatnak a vendégek a különleges alakzatban növesztett sorok között. A kukorica útvesztő szombaton nyitotta meg kapuit.

Kapcsolódó
Olaszországban díszeleg a világ legnagyobb bambuszlabirintusa
A látványos labirintus nyolcágú csillag alakú.

Tizennyolc évvel ezelőtt alakították ki az első útvesztőt, akkor még a ferencszállási határban. Később a labirintust átköltöztették Kiszombor mellé, a szervezők évről évre színes programokkal egybekötött fesztivál részeként nyitják meg a látogatók előtt.

Facebook / Útvesztő

Mitologikus és mesés alakokat egyaránt készítettek már a kukorica sorokból a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagjai.

Néhány hete az internetre is feltették az idei útvesztő munkálatainak képeit:

Idén Kiszombor 775. születésnapja alkalmából a falu nevezetes műemlék épületeinek sziluettjét alakították ki az útvesztőben.

Hasonlóan a korábbi évekhez, a kiszombori önkéntesek közül négyen vállaltak oroszlánrészt a munkában. Az alaprajzot Bajnóczi János tervezte, majd Sinka Lajos, Hévizi Gézáné és Endrész Erzsébet kézi erőval vágta ki a sorok helyét. Kétszáz munkaórával négy és fél kilométeres útvonalat alakítottak ki a négy és fél hektáros kukoricaföldön.

Kiemelt képünkön a kukorica-útvesztő egy korábbi évből.

Kapcsolódó
Hétvégén nyit a Tisza-tó első kukorica-labirintusa
Tévedj el gyorsan, és minél hamarabb juss ki!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik