Virágzó vidékünk

Most az evezősök vehetik birtokba a Balatont

Varga György/MTI
Varga György/MTI
Idén két napos lesz a Balaton-átevezés, ha az időjárás engedi.

A Balaton átúszása után újabb tömegeket mozgató eseményre kerül sor a magyar tengernél. Zamárdi és Tihany között július 29-30-án rendezik meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében a Balaton-átevezést a Zamárdi – Tihany vonalon, írja a csodalatosbalaton.hu.

Kapcsolódó
Új élményparkkal gazdagodott a Balaton
Az élménypark lehetőséget biztosít nemcsak a Balaton vízgyűjtőjével, de az ivóvízellátással és a szennyvízkezeléssel kapcsolatos ismeretek bővítésére és elmélyítésére, valamint az élményszerű tanulásra és kikapcsolódásra is.

Idén két napos lesz az esemény, már pénteken különböző sportprogramok és meglepetések, szombaton pedig a parádés vízi futam távja várja az érdeklődőket. A táv 8 kilométer, teljesíthető bármilyen kézzel hajtható vízisport eszközzel, egyedül vagy csapatban is.

Kategóriák

  • Abszolút: Abszolútként a távot leggyorsabban teljesítő, férfi, nő és vegyes csapatot díjazzák, függetlenül attól, milyen eszközzel, milyen kategóriában indult. Vegyes csapatnak értendő minden olyan eszköz, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.
  • Kajak: Kajak kategóriában kerül díjazásra minden olyan eszköz, amely kajaklapáttal kerül meghajtásra. A vegyes csapatba sorolandó ezek közül az, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.
  • Kenu: Kenu kategóriában kerül díjazásra minden olyan eszköz, ami kenu lapáttal kerül meghajtásra. A vegyes csapatba sorolandó ezek közül az, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.
  • Evezős: Evezős kategóriába sorolandó minden olyan eszköz, amely két oldalon evezőlapáttal kerül meghajtásra. A vegyes csapatba sorolandó ezek közül az, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.
  • SUP: SUP kategóriában kerül díjazásra, minden SUP lapáttal, állva hajtott egyes SUP. Többszemélyes SUP (dragonSUP) csak az abszolút kategóriában kerül díjazásra.
  • Sárkányhajó: Sárkányhajó kategóriában kerül díjazásra minden 10-es vagy 20-as sárkányhajó, függetlenül a legénység összetételétől és létszámától.

Az időjárás előrejelzések a hétvégére nem túl kedvezőek, ezzel kapcsolatban a szervezők a közösségi oldalukon tettek ki közleményt:

Az elmúlt napokban, órákban több levelet kaptunk átevezőinktől az esemény eredeti időpontban való megtartásával kapcsolatban, a kedvezőtlen időjárási előrejelzésekre hivatkozva. Tájékoztatunk mindenkit, hogy folyamatosan egyeztetésben állunk az Országos Meteorológiai Szolgálattal, és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal.
Tisztában vagyunk vele, hogy a jelenlegi előrejelzések nem kedvezőek Zamárdi és térségére vonatkozóan.
Amennyiben az Országos Meteorológiai Szolgálat 2022. július 28. 13:00 órás hivatalos előrejelzése alapján az időjárási körülmények alkalmatlanok az esemény lebonyolítására, a szervezők az esőnapra (augusztus 6.) teszik át az eseményt

– áll a közleményben.

Kapcsolódó
Gyönyörű képek a balatoni viharfelhőkről
A Balaton és a vihar nemcsak félelmetes páros lehet, hanem egy igazi szépség is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik