Virágzó vidékünk

Free-sítőpontok várják a bringásokat Pázmándon

Mozgásvilág
Mozgásvilág
Kedves gesztus.

Friss ivóvízzel várják a Balatonra tartó kerekeseket Pázmándon – adta hírül a Mozgásvilág.

Kapcsolódó
Keresik az ország legszebb kerékpárútját
2021-ben is közönségszavazás dönti el, hogy melyik útszakasz lesz az év kerékpárútja.

A Budapest – Balaton (BuBa) kerékpárútnak az eddig megépült, Velencei-tóig tartó szakasza 58 kilométer hosszú, az 540 méteres szintemelkedést nagyjából 2 és fél óra alatt tudja letekerni egy edzésben lévő bringás.

Festői tájakon halad keresztül az átadásra kerülő kerékpárút, a Kamaraerdőből induló útvonal Törökbálinton, majd a híres biatorbágyi viadukt tetején át kanyarodik délnyugat felé. Biai-tó, Etyek, Gyuró és Tordas érintésével érkeznek meg a túrázók a Velencei-tótól mindössze hét kilométerre fekvő Pázmándra.

Mozgásvilág

A pázmándi Láncfűrészes Fafaragóról korábban már írtunk, az ügyes kezű mester látványos alkotási teszik hangulatossá a település utcáit, tereit. Varga Norbert feleségének a napokban támadt egy kiváló ötlete: az önkormányzat támogatásával, a településen élők összefogásával igyekeznek segíteni a kutakban nem bővelkedő útszakasz fáradt kerekeseinek.

Pázmándon azokat a házakat, ahová bármikor becsöngethetnek friss vízért a kerékpáros túrázók, táblákkal jelzik számukra.

A free-sítő pontokon szeretettel és egy kulacsnyi friss vízzel várják a megfáradt drótszamarasokat, akik a tópartig hátralévő kilométereket könnyebben teljesíthetik a jövőben. Folyamatosan csatlakoznak a helyiek a kezdeményezéshez, jelenleg nyolc háznál szolgálnak frissítővel.

Kapcsolódó
Kerékpárút szélesítés miatt vágták ki az ikonikus, 250 éves tihanyi fát
Az sem kárpótol, hogy a helyére 18 új fát ültetnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik