Virágzó vidékünk

Kevés, de kiváló minőségű a Velencei tó vize

Facebook/Napsugár strand
Facebook/Napsugár strand
Rekordalacsony vízállás mellett is jók az eredmények.

A Velencei-tó vízállása 2022. július 30-án 10 órakor érte el Agárdnál az abszolút rekordot jelentő 62 centiméteres vízállást, amire a hiteles mérések 1939-es kezdete óta nem volt példa. A tó augusztus 2-i reggeli vízállása 61 centiméter volt – tudatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság. A továbbra is meleg, száraz időjárás miatt várhatóan tovább fog apadni a tó.

Kapcsolódó
83 éve nem volt ilyen alacsony a Velencei-tó vízállása
Augusztus 2-án reggel a vízállás 61 centiméter volt.

Bár az egyre alacsonyabb vízszintű tóról készült fotók elbizonytalanítók lehetnek, de továbbra is várják a strandokon a kikapcsolódni vágyókat, ráadásul kiváló vízminőséggel.

A folyamatosan – heti rendszerességgel – végzett vízmintavételek laboratóriumi vizsgálati jegyzőkönyvei kivétel nélkül kiváló/jó vízminőségről tanúskodnak

– közölte Tihanyi Tamástól a Velencei-tó legnagyobb strandüzemeltető cégének ügyvezetője a Velencei-tó oldallal.

A rémhírekkel ellentétben és dacolva a nehézségekkel továbbra is kiváló felfrissülési és kikapcsolódási lehetőséget teremtünk vendégeinknek a cégünk által üzemeltetett agárdi Park, Napsugár és Tini, valamint a gárdonyi Sirály strandokon, de szívből tudom ajánlani a gárdonyi Tóparty Rendezvénystrand, vagy akár a velencei Északi Strand szolgáltatásait is! Bízom benne, hogy az előttünk álló héten várható kánikulai időjárásban mind többen választanak minket!

Kapcsolódó
Megkezdték a Velencei-tó levegőztetését
A vízminőség egyelőre jó, a halpusztulás megelőzése a cél.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik