Virágzó vidékünk

Megoldást szeretne a miskolci tündérkert ügyében a borsodi főispán

facebook/Alakszai Zoltán
facebook/Alakszai Zoltán
A park egyre elhanyagoltabb állapotban van.

Egyeztetést kezdeményez a Diósgyőri vár szomszédságában található „Tündérkert”, hivatalos nevén WOW Pihenőpark sorsának rendezésére a terület hasznosításában érdekelt felek között Alakszai Zoltán, Borsod megyei főispán, írta a Boon.

Kapcsolódó
Kossuth-díjat kapott a viszáki Tündérkert megálmodója
Szarvas József színművész ma már a mozgalom egyik élharcosa.

A politikus közösségi oldalán megjelent bejegyzésből kiderül: miután a park jövőjét megnyugtatóan rendező tárgyalások megrekedtek, élni kíván a jogszabályban számára biztosított koordinációs joggal, és még augusztus első felében megbeszélésre hívja a miskolci önkormányzatot, a vízügyi hatóságot, a vízügyi szakértőket és a terület bérlőjét, aki korábban a park fejlesztését magántőkéből elvégezte.

A megállapodásra égető szükség lenne, mivel a 2020 áprilisában megnyílt, és még abban az évben az Év turisztikai attrakciója díj szakmai kategóriájában harmadik helyezést elért WOW Park egyre elhanyagoltabb képet mutat

– olvasható a portálon.

A Miskolc önkormányzatának a tulajdonában lévő terület bérlője 2021 őszétől megszüntette a korábban kiépített turisztikai szolgáltatásokat, később pedig felhagytak a növényeket gondozásával, hamarosan pedig a mesterségesen kialakított tó és a vízfolyások is kiapadtak.

A máig tartó állapot arra az időre vezethető vissza, amikor a park üzemeltetője bejelentette: megvásárolná az általa az eredeti szerződés szerint 2026-ig bérelt területet, amelyen, mint állította, további jelentős beruházásokat tervez.

A közösségi oldalán akkor azt írta, hogy a parkra nem mint befektetésre tekint, de a további jelentős beruházások miatt fontos számára a biztonság, amit egy pár évnyi bérlet „nem testesít meg”. Felsorolta, hogy szeretne a jövőben szökőkutat, zenepavilont, mézeskalácsházat és jégpályát létrehozni.

A terület eladásától Miskolc önkormányzata sem zárkózott el, de az adásvétel az elővásárlási joggal bíró bérlő és az önkormányzat között azonban nem jöhetett létre, miután a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Vízügyi és Vízvédelmi Hatósága levelet küldött Veres Pálnak, Miskolc polgármesterének.

Az ingatlan bármely részének értékesítése nem lehetséges, mégpedig Miskolc és a környező települések ivóvízbázisának érdekében. Az erre vonatkozó előírásokat pedig nemcsak a park esetében, de a Diósgyőri vár felújítási munkálatai során is figyelembe kell venni

– írták.

Kapcsolódó
13 közösség varázsol tündérkertet Nagykanizsán
A nagykanizsai tópart egyik sétányánál, a sánci oldalon ültetnek majd a helyi civil közösségek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik