Virágzó vidékünk

Kiváló minőségű az idei magyar szilva

pixabay.com
pixabay.com
Kiváló pálinka készül belőle.

A szilva a szőlő mellett az egyik legnépszerűbb őszi gyümölcsünk. Dübörög is a szezon annak ellenére, hogy a tavaszi fagyok okoztak károkat. A piacokat elárasztotta a szép termés, mely amellett, hogy finom, tisztítja a vért, csökkenti a vérnyomást és a vér koleszterinszintjét is, olvasható a tvkeszthely.hu oldalon.

Kapcsolódó
Másodpercek alatt lerázzák a szilvát Szatmárban
Jó lesz az idei termés, milliószámra készül a befőtt és a lekvár.

Jelenleg hétszáz-nyolcszáz forint körüli kilónkénti áron kapható a piacon, s egészen októberig lehet is majd kapni. Az idei termés ugyan kevésnek mondható, ám a minősége kiváló.

A jellemzően hét-nyolcszáz forintos árnál kedvezőbb tarifákat a “szedd magad” szilvaföldek kínálnak. A piacokon, az üzletekben inkább az előbbi díjtétellel lehet találkozni.

A szilva sokféle ásványi anyagot, például vasat, kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, szelént, valamint vitaminokat  tartalmaz, ezért a háziasszonyok előszeretettel teszik el lekvárnak, aszalják, de készülhet belőle pálinka is. Annál is inkább, mivel az idei, jó minőségű termést magas cukortartalom is jellemzi. Ebből jó cukorfokú cefre, majd a főzés során kiváló pálinka várható.

Kapcsolódó
Magyarországon terem a világ egyik legfinomabb szilvája
A gyümölcsnek mintegy kétezer fajtája ismeretes világszerte, ebből is az egyik legfinomabb a szatmári szilva.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik