Virágzó vidékünk

Kinyitottak a szedd magad almaföldek, itt a lista

pixabay.com
pixabay.com
Így olcsóbban hozzájuthatunk a kedvelt gyümölcshöz.

Nincs ismertebb és közkedveltebb gyümölcs a világon az almánál. Világszerte több, mint 7000 fajtája ismert, így nem csoda, hogy a legszélesebb körben fogyasztott gyümölcsnek számít, s nem mellesleg roppant egészséges is.

Kapcsolódó
Így tároljuk az almát, hogy sokáig ehető maradjon
A rothadást kellő odafigyeléssel meg lehet előzni.

Minden egyes alma több mint 100 millió baktériumot tartalmaz, és segít abban, hogy egészségesek maradjunk. Magas a rost és víztartalma, ami miatt különösen laktató, és kiváló C-vitamin forrás. Antioxidánsokat, például E-vitamint és polifenolokat is tartalmaz. Jót tesz a szívnek, csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, elősegíti a bélrendszer egészségét, és még sorolhatnánk a gyümölcs kiváló hatásait, amik mind indokolttá teszik a mondást: Minden nap egy alma az orvost távol tartja.

A tápanyagban gazdag gyümölcsöt ilyenkor érdemes nagy tételben beszerezni. Erre lehetőség van termelői piacokon, kis- és nagykereskedésekben, de akár mi magunk is leszedhetjük a szedd magad földeken, amik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban.

pixabay.com

Érdemes tehát körülnézni lakóhelyünk környékén, és ha van rá lehetőség, leszedni magunknak a legszebb gyümölcsöket.

A szedd magad almaföldek listája IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Kapcsolódó
A tökéletes almakompót hét titka
Készítése során minimalizálhatjuk a tápanyag-, illetve vitaminveszteséget, így a kompót nemcsak finom, hanem egészséges is lesz, télen pedig aranyat ér.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik