Virágzó vidékünk

Megválasztják a Balaton legszebb házát

josef jordan
josef jordan
Három kategóriában lehet pályázni.

Idén ötödik alkalommal hirdette meg az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázatot a Nők a Balatonért Egyesület a Balatoni Szövetséggel együttműködve, írta a HírBalaton.

Kapcsolódó
Ez most a Balaton legszebb lakóháza
Az utcaképbe is harmonikusan illeszkedik, egyszerre sugallja a hagyományok tiszteletének fontosságát és a rendezettséget.

A pályázat a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. támogatásával zajlik.  Pályázni a Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet területén épült, 2013. január 1. után használatba vett épületekkel lehet 2022. október 31-ig három kategóriában.

Az “Év Balatoni Háza 2022” címért ezekben a kategóriákban lehet pályázni:

  • az év balatoni lakóháza,
  • az év balatoni középülete,
  • az év balatoni üdülő/ gazdasági épülete.

A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű épületekre. Nem csak új épületekkel lehet nevezni a pályázatra, hanem értéknövelő felújítások, épületbővítések terveit is várják a megmérettetésre.

A három kategória nyertese – összesen bruttó 1 000 000 Ft értékben – pénzdíjazásban részesül, de minden évben különdíjakat is kiosztanak.

A bíráló bizottságban a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a három érintett megye építész kamarája, a NABE és a Balatoni Szövetség képviselője kap helyet. A bizottság elnöke Lánszki Regő az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára.

A pályázatra elektronikusan lehetett nevezni a megvalósult épületek terveivel, illetve az épületről és környezetéről készült fotókkal. A részletes pályázati kiírást és a nevezési lapot a www.azevbalatonihaza.hu honlapon lehet megtalálni.

Kapcsolódó
Romjaiból varázsolták újjá a nádfedeles balatoni parasztházat
Csodás külsőt kapott a korhűen felújított épület.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik