Virágzó vidékünk

Tantermet festett a helyi iskolában a maroslelei polgármester

Drimba Tibor
Drimba Tibor
Társa egy festőművész volt, akivel Mozart portréját is megfestették.

Maroslele polgármestere nem riad vissza a kétkezi munkától, erről tudósított legújabb Facebook bejegyzése.

Drimba Tibor elmondta, a tankerület sikeresen pályázott a Maroslelei Általános Iskola emeleti termének felújítására a Magyar Falu programban. A falu első embere úgy döntött, nem bízza másokra a nemes feladatot, Sipos Edit festőművésszel közösen nekiveselkedtek, és meseszép alkotásokkal díszítették a falakat.

Vizes bázisú festékkel készültek a festmények. A motívumokkal kapcsolatban a zeneiskola igazagatójától kértünk tanácsot, végül a zeneiskola címere is helyet kapott a falon. Egyébként, ez volt a “legmunkásabb”, legösszetettebb feladat a részletgazdag minták miatt. Mozart portréját Edit találta ki, a zenetörténet meghatározó alakjának arcképe a zongora mögötti falra került

– sorolta Drimba Tibor a Sokszínű Vidéknek.

A településvezető eredeti szakmája szobafestő, többször vállalt már izgalmas feladatot a helyi közintézmények festésekor.

Drimba Tibor azt is elárulta, hogy a kotta minta a Himnusz első sorait ábrázolja. Érdekessége az ábrának, hogy csupán néhány, jellegzetes vonallal érzékeltették a hangjegyeket, de úgy gondolják, egy zenét tanuló embernek ez alapján is fel kell ismerni a művet. Sipos Edit festőművész korábban Maroslelén élt, majd Budapestre költözött, de azonnal igen mondott a megkeresésre.

Tőlem sem áll távol a festés, az elmúlt 14 évben számos alkalommal, a szülőkkel összefogva díszítettük közösen az óvodát és az iskolát. Polgármesterként és szülőként is fontosnak tartom, hogy gyermekeink kulturált környezetben tanulhassanak. Nagyjából negyven szülő vesz részt rendszeresen egy-egy hasonló, önkéntes akcióban, ez nagy örömmel tölt el

– tette hozzá a festő-polgármester.

Drimba Tibor azt is megemlítette, hogy a jövőben még több szép alkotást terveznek a maroslelei iskola épületébe.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik