Virágzó vidékünk

Mozgó Mercedes múzeum szeli át Nyugat-Magyarországot

pixabay
pixabay
Több mint 80 veterán autóval indul útjára a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra mezőnye május 19-én.

A rajt a regisztrációt követően Zsámbékon lesz, majd Nyugat-Magyarország legszebb útvonalain túl, idén először a határt átlépve Ausztriába is ellátogat a mezőny kedves városokat, eldugott településeket érintve. Sok meglepetés mellett a megszokott 1/100-as ügyességi és márkatörténeti feladatok fűszerezik a kétnapos, kétéjszakás rendezvényt. A verseny lényege tehát nem a gyorsaság, hanem az, hogy meghatározott idő alatt adott távolságot kell teljesíteniük a résztvevőknek, akik eközben márkatörténeti és típusismereti feladatokat oldanak meg.

A veterán autócsodák ellátogatnak Pannonhalmára, Sopronba és Szombathelyre is.  Az alábbi időpontokban és településeken lehet találkozni a konvojjal:

A túrán induló autóknak egy fontos kitételt kell teljesíteniük: kizárólag 30 évnél idősebb, vagy a gyártótól „klasszikus” minősítést kapott és korhűen restaurált Mercedes-Benz modellek indulhatnak útnak.

A Kisalföld arról írt, hogy az idei év különleges számukra, hiszen a Mercedes-Benz W113-as Pagoda 60 éves jubileuma mellett a Csillagtúra is ünnepel. Az első, kizárólag Mercedes-Benz modellek számára kiírt túraversenyt 20 évvel ezelőtt, 2003-ban Egerben rendezték meg.

Kapcsolódó
Balatoni látványosság a különleges csokibogár
Nem mindennapi bogárhátút épített a balatonszabadi Pirkhoffer András, akinek a csokoládébarna autója mára a település egyik látványosságává vált.
Olvasói sztorik