Virágzó vidékünk

Íme az év turistaháza és az év kilátója verseny jelöltjei

MTI/Varga György
MTI/Varga György
10-10 közül lehet választani. Megkezdődött a szavazás, a közönség dönt. Fotókon mutatjuk a jelölteket.

Negyedik éve, hogy az Aktív Magyarország meghirdeti az Év Kilátója és az Év Turistaháza kampányt. A pályázat célja, hogy minél többen fedezzék fel maguknak a természetjárást, mint aktív kikapcsolódási formát.

A nagyközönség által beküldött és a szakmai zsűri által ajánlott kilátókból és turistaházakból állt össze az a 10-10 jelöltet felsorakoztató lista, melyre az Aktív Magyarország Facebook-oldalán a képek kedvelésével október 2-ig lehet szavazni.

Az értékelés során fontos volt, hogy jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerüljenek a jelöltek közé, melyek izgalmas kerékpáros vagy gyalogos turistautak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak ott.

Tavaly a Bükk hegység vitte el mindkét aranyérmet: a Zsófia-kilátó és a Fehérkőlápa turistaház egyaránt Lillafüred mellett várja a barangolókat. Az előző években a balatonboglári Xantus János Gömbkilátó és a Tisza-tavon található Bölömbika-kilátó kapta meg az Év Kilátója címet, a turistaházak közül pedig a tolnai Annafürdő Vendégház és a legendás Szelcepuszta Turistaház kapta a legtöbb szavazatot.

Hogy a verseny minél színesebb legyen, a tavaly bejutott 10-10 legjobb pályázat idén nem indulhatott, ők jövőre kaphatnak újra esélyt.

Képgalériánkban az év kilátója verseny 2023. évi jelöltjei

Galéria
Csóványos kilátó (Börzsöny)

Fotókon a 2023. évi legjobb turistaház verseny jelöltjei

Galéria
Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ, RÖNK (Zemplén)

Fotók: Aktív Magyarország

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik