Virágzó vidékünk

Íme az év turistaháza és az év kilátója verseny jelöltjei

MTI/Varga György
MTI/Varga György
10-10 közül lehet választani. Megkezdődött a szavazás, a közönség dönt. Fotókon mutatjuk a jelölteket.

Negyedik éve, hogy az Aktív Magyarország meghirdeti az Év Kilátója és az Év Turistaháza kampányt. A pályázat célja, hogy minél többen fedezzék fel maguknak a természetjárást, mint aktív kikapcsolódási formát.

A nagyközönség által beküldött és a szakmai zsűri által ajánlott kilátókból és turistaházakból állt össze az a 10-10 jelöltet felsorakoztató lista, melyre az Aktív Magyarország Facebook-oldalán a képek kedvelésével október 2-ig lehet szavazni.

Az értékelés során fontos volt, hogy jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerüljenek a jelöltek közé, melyek izgalmas kerékpáros vagy gyalogos turistautak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak ott.

Tavaly a Bükk hegység vitte el mindkét aranyérmet: a Zsófia-kilátó és a Fehérkőlápa turistaház egyaránt Lillafüred mellett várja a barangolókat. Az előző években a balatonboglári Xantus János Gömbkilátó és a Tisza-tavon található Bölömbika-kilátó kapta meg az Év Kilátója címet, a turistaházak közül pedig a tolnai Annafürdő Vendégház és a legendás Szelcepuszta Turistaház kapta a legtöbb szavazatot.

Hogy a verseny minél színesebb legyen, a tavaly bejutott 10-10 legjobb pályázat idén nem indulhatott, ők jövőre kaphatnak újra esélyt.

Képgalériánkban az év kilátója verseny 2023. évi jelöltjei

Galéria
Csóványos kilátó (Börzsöny)

Íme az év turistaháza és az év kilátója verseny jelöltjei

Fotó megosztása:

Fotókon a 2023. évi legjobb turistaház verseny jelöltjei

Galéria
Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ, RÖNK (Zemplén)

Íme az év turistaháza és az év kilátója verseny jelöltjei

Fotó megosztása:

Fotók: Aktív Magyarország

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik