Virágzó vidékünk

Lillafüredi varázslat a Mikulás mesebirodalmában

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt
A Mikulásvonat programja egy varázslatos kaland a gyermekek és családok számára a Mikulás meseszép, varázslatos mesebirodalmában.

Tizennyolcadszor robog a kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetett Diósgyőri Mikulásvonat a lillafüredi vonalon. A szerelvény végállomásán, varázslatos kaland várja az utasokat a Mikulás meseszép, varázslatos Mesebirodalmában.

Visszatér az adventi időszak egyik legvarázslatosabb szabadtéri programja, amely kihagyhatatlan élmény a kisgyermekes családok számára. A hegyek között kanyargó kisvasút és az ünnepi díszbe öltözött Lillafüred olyan világot teremt, amelyben gyerek és felnőtt felhőtlen időt fog eltölteni, írta honlapján a Csodálatos Magyarország.

Idén a varázslat a 18. Mikulásvonattal folytatódik.

A Mikulásvonat programja nem csak egy hétköznapi előadás, hanem egy varázslatos kaland a gyermekek és családok számára a Mikulás meseszép, varázslatos Mesebirodalmában.

Mesebirodalom helyszíne
3517 Miskolc, Lillafüred (bejárat a Park büfé mellett)

Vonat indulás helyszíne
3534 Miskolc, Dorottya utca 1.

Mikulásvonat rendezvény időszaka: 2023. november 30. (csütörtök) – 2023. december 10. (vasárnap)

Előadások kezdési időpontjai Lillafüreden a Mesebirodalomban: 9:15, 12:00, 14:45, 16:45, 18:45

  • Minden vonat az előadás kezdete előtt 35 perccel indul a LÁEV Kisvasút végállomásról (Miskolc, Dorottya utca)
  • A kisvonattal történő utazás opcionális, lehetőség van a Mesebirodalom helyszínét önállóan is megközelíteni
  • A mesejáték helyszíne változatlanul a Mesebirodalom – tehát a Lillafüredi park (bejárat a Park büfé mellett)
  • A program szabadtéri, viszont a mesejátékok fedett, ültetett helyszíneken kerülnek megrendezésre, kivéve a Mikuláscsomag átadás – ez változatlanul szabadtéri program

A program négy fő részből áll össze – a köszöntő dal után a résztvevők 4 csoportba oszlanak majd elindulnak a Mesebirodalomba, ahol részt vesznek három kb. 15 perces mesejátékon és találkoznak a Mikulással – összesen 70 percben. A vonattal érkezőknek a vonatút még plusz 60 perces programot jelent oda-vissza

– írták a szervezők.

A program eső és hóesés esetén is változatlanul meg lesz tartva!

Vonattal érkezők

  • A programon való részvétel előre megváltott vonat és programjegy ellenében történhet, amely tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített és fűtött kisvonaton a Miskolc – Lillafüred – Miskolc útvonalon, valamint ezen kívül a 70 perces mesejátékon való részvételt – gyermekjegy esetében a mikuláscsomagot is.
  • Minden jegy egy meghatározott időpontra és helyre szól, ezért cserélni, más időpontban és helyen felhasználni nincs lehetőség.
  • A vonat indulási/érkezési helyszínén, a LÁEV Miskolc Dorottya úti végállomásának 300m-es körzetében, korlátozott számban, ingyenes parkolóhely áll rendelkezésre, kérjük figyeljék Mikulásvonat logóval ellátott parkolótábláinkat.
  • A vonatok indulási és visszaérkezési helyszíne: LÁEV Kisvasút végállomás, Miskolc, Dorottya u. 1.

A Mikulásvonat® kizárólag Miskolc, Dorottya utca és Lillafüred között közlekedik és az út során, egyéb megállóhelyeken nem áll meg. A vonatokra közbenső állomásokon le- és felszállni a szoros menetrend miatt nincs lehetőség.

Egyénileg érkezők

  • A lillafüredi mesejátékon való részvétel előre megváltott programjegy ellenében történhet, amely tartalmazza a 70 perces mesejátékon való részvételt gyermekjegy esetében a mikuláscsomagot is, de nem tartalmaz LÁÉV kisvasúton történő utazást.
  • Kérjük a hosszú várakozás elkerülése érdekében az előadás kezdete előtt minimum 30 perccel érkezzen a helyszínre.
  • Minden jegy egy meghatározott időpontra szól, ezért cserélni, más időpontban felhasználni nincs lehetőség.

A program helyszíne: 3517 Miskolc, Lillafüred (bejárat a PARK büfé mellett)

Jegyek: 1500 Ft-tól 5900 Ft-ig

Kapcsolódó
Idén is Magyarországra jön a lappföldi Mikulás
December elején a Mikulásgyárgyár nyitó ünnepségére érkezik a finn Joulupukki, aki ezúttal több városba is ellátogat majd.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik