Virágzó vidékünk

Tüzes tulipánorgia hívogat Vácrátótra

Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót
Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót
Számos ritkaságban gyönyörködhetünk.

Tulipánhíradóval jelentkezett a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert.

A közelmúltban a káprázatos nárciszmezőről írtunk az élő növények leggazdagabb hazai gyűjteménye apropóján, most a színpompás tulipánok csábítanak Vácrátótra.

A Nemzeti Botanikus Kertben a szivárvány minden színében nyílnak a dézsás tulipánok, melyek közül a legtöbb az üvegházak környékén kapott helyet. A napsütéses idő a szabadföldi tulipánokat is színesedésre bátorítja, így a Kúriánál lévő nagy ágyások teljes pompájukban láthatók.

Galéria
Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót

A hold alakú ágyásokban és a bejárat közeli körágyásban is beindult a virágzás. A rendszertani gyűjtemény sem nélkülözi a tulipánok színpompáját: az ágyások sarkában egy-egy mutatós fajta ismerhető meg.

Továbbra sem csupán a tulipánok pompáznak Vácrátóton: zöldbe öltözött a Kert, még tart a nárciszok nyílása is, és virulnak az első orgonák, az illatos és kányabangiták, a díszalmák és megannyi fa és cserje.

Április 7-től indulnak a Tulipánmánia Élményséták, melyekre szeretettel várják az érdeklődőket.

A tulipánvirágzás idején vezetett séták azt is szemléltetik, hogy néhány vadon élő faj milyen átalakuláson mehet át az ember nemesítő tevékenysége révén. A séta végére a látogatók olyan kérdésekre is választ kapnak, hogyan ültessenek tulipánt, és hova nem valók ezek a közkedvelt virágok.

A színes programokról további információk ITT ELÉRHETŐK.

Kapcsolódó
Káprázatos nárciszmező virít Vácrátóton
Számos ritka fajta példányai is hamarosan kinyílnak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik