Virágzó vidékünk

Csodás látványt nyújt az élet méze a Balaton-felvidéken

Somogyi László
Somogyi László
Az idén a vártnál korábban virágzik a repce a Balaton-felvidéken, ahol aranylóan sárga virágszőnyeget terített a kéklő ég alá a természet.

Az idén a vártnál korábban virágzik a repce a Balaton-felvidéken, ahol aranylóan sárga virágszőnyeget terített a kéklő ég alá a természet. Kénsárga virágai már messziről a tekintetet csalják és élénk színbe öltöztetik az üde zöldbe boruló tájat. Sokoldalú haszonnövény, olaja értékes, és a repceméz élettani hatása is kiváló.

Somogyi László

Somogyi László számára is kiváló fotótémát adott a kék ég és az élénk sárga repcemező, amiről gyönyörű felvételeket készített.

A repcetáblát csak a széléről érdemes fotózni, mert ilyenkor már átesett jó pár növényvédelmi kezelésen. A jó gazda egyeztet a környékbeli méhészekkel, és méhkímélő technológiával kezeli a repcetáblát

– fűzte hozzá László a Sokszínű vidék megkeresésére.

Somogyi László

A repce amellett, hogy az ember szemét gyönyörködteti, a méheket is mágnesként csalja magához, hiszen nagy kedvencük. A méhek szorgos munkájának a gyümölcse pedig a repceméz, ami nem csak, hogy mennyeien finom édesség, hanem kiváló hatással van a szervezetre is.

A néphagyományban az élet mézének is nevezik.

Somogyi László

A repce akár 3-4 hétig is virágzik, és éppen a gyümölcsfák és az akác közötti időszakot fedi le a méhészetek életében, értékes virágport nyújtva a méheknek.

Az alábbi galériában Somogyi László felvételeiben lehet gyönyörködni, amik megmutatják a sárga repcemező különleges szépségét.

Galéria
Kapcsolódó
Nincsen párja a magyar termelői méznek
Ismerjük meg a magyar méz varázslatos világát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik