Virágzó vidékünk

Dübörög a turizmusfejlesztés Komárom-Esztergom vármegyében

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Ácsteszéren, Almásfüzitőn, Oroszlányban és Tatán valósulnak meg a turisztikai fejlesztések.

Félmilliárd forint értékű turisztikai fejlesztés indul Komárom-Esztergom vármegye településein, Ácsteszéren, Almásfüzitőn, Oroszlányban és Tatán, közölte a vármegyei közgyűlés elnöke az MTI-vel.

Popovics György tájékoztatása szerint a beruházásokat a vármegye az érintett önkormányzatokkal és Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft.-vel közös konzorciumban valósítja meg.

  • Ácsteszéren turisztikai információs és szolgáltatási központot hoznak létre; motorospályát és élményösvényt építenek, valamint szabadulószobát alakítanak ki.
  • Almásfüzitőn az Azaum Római Táborban harcászati és tudománytörténeti kiállítást szerveznek, szabadtéri játékokkal és felpróbálható római kori katonai és polgári viseletekkel.
  • Az Oroszlányi Bányászati Múzeumban az egykori földalatti bányatérség felszínen való felfedezését lehetővé tevő kincskeresőjátékot készítenek, így bővítik a közelben lévő majki Kamalduli Remeteség turisztikai kínálatát.
  • Tatán az Által-ér Tata és Vértesszőlős közötti szakaszán kenuzható vízitúra-útvonalat alakítanak ki valamint a felújított Kőfaragó ház fejlesztésének második ütemét valósítják meg.

Az érintett települések fejlesztései a Terület- és településfejlesztési operatív program plusz európai uniós támogatásának felhasználásával valósulnak meg

– részletezte Popovics György a vármegyei közgyűlés elnöke.

Kiemelte:

Komárom-Esztergom vármegye a TOP keretében 3,5 milliárd forintot használt fel 12 projekt megvalósítására, a TOP Plusz programban további 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre a turizmus fejlesztésére.

Kapcsolódó
Dorogon alakítják ki az ország legújabb kilátóját
Egy emlékművet alakítanak át turisztikai célra.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik