Virágzó vidékünk

Nyári pompájában tündököl a magyar tenger ékköve

györkő zsombor
györkő zsombor
A táj szépsége mellett a falu varázslatos hangulata és történelmi emlékei is vonzóvá teszik Tihanyt a turisták számára.

Aligha tévedünk, amikor leírjuk: Tihany nemcsak a balatoni régió és hazánk, hanem Európa egyik gyöngyszeme is, ékkő a magyar tenger közepén.

A sajátos klímának, a két lefolyástalan tónak köszönhetően számos növény- és állatritkaság található az 1952 óta természetvédelmi területként jegyzett Tihanyi-félszigeten, melynek vulkanikus eredetű felszínét gejzírek által létrehozott mészkőkúpok színesítenek.

györkő zsombor

A táj szépsége mellett a falu varázslatos hangulata és történelmi emlékei is vonzóvá teszik Tihanyt a turisták számára.

A település központjában áll a Tihanyi Bencés Apátság, amelyet 1055 -ben alapított I. András magyar király, aki az apátság kriptájában lett eltemetve. A templom 1754-ben épült barokk stílusban. A közelmúltban felújított apátság történelmi és művészeti jelentősége miatt kedvelt turisztikai látványosság. Innen nyílik a legjobb kilátás a Balatonra.

györkő zsombor

Legyen bármilyen évszak, a falu mindig csodás látványt kínál. Nyáron turisták tömegei keresik fel a Balaton ékszerdobozát, hogy feltöltődjenek és bekukkantsanak az ország egyik legszebb fekvésű településébe.

Ezt tette a napokban Györkő Zsombor pécsi hobbifotós, aki bejárta az egész falut, és felvételeivel igyekezett visszaadni mindazt, amit a forró nyári napokon kínál a magyar tenger ékköve.

györkő zsombor

A fotóra kattintva képgaléria nyílik a nyári pompájában ragyogó Tihanyról.

Galéria
Kapcsolódó
Skanzenba álmodott gasztronómiai időutazás Tihanyban
Van egy hely Tihanyban, ahová betérve néhány órára megáll az idő, és előbukkannak a nagyi emlékei.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik