Virágzó vidékünk

Zalaegerszegi bisztró az év legszebb középülete a közönség szerint

facebook/év háza pályázat
facebook/év háza pályázat
Az Év háza pályázaton a családi házak után a középület kategóriában is döntött a közönség.

Idén is nagy érdeklődés kíséri az Év háza pályázatot, melyet két fő kategóriában – családi ház, középület – és társasházaknak hirdettek meg.

2024-ben a két fő kategóriában összesen 42 épület közül választja ki a szakmai zsűri a legjobbakat, előzőleg azonban – a hagyományoknak megfelelően – internetes szavazáson a közönség dönt a az általa legszebbnek tartott épületekről.

Elsőként a családi ház kategóriában hirdették ki a közönségdíjast, ami egy szolnoki családi ház nyert el.

Június 15-én lezárult az Év háza pályázat középület kategóriájának internetes szavazása, mely alapján az év közönségdíjas középülete a zalaegerszegi Gébárti-tó partján lévő Fehér Hattyú Bisztró lett. Építész tervezők: Zsuppányi Gyula, Fülöp Tibor, Madár Ivett, Benkő Diána.

Az év közönségdíjas középülete 2024-ben

facebook/év háza pályázat
facebook/év háza pályázat
facebook/év háza pályázat

Érdekesség, hogy 2023-ban is zalaegerszegi épület nyerte középület kategóriában a közönségdíjat. Akkor A zalaegerszegi Mindszentyneum – Mindszenty József Látogatóközpont kapta a legtöbb szavazatot.

A társasházakról július 18. és július 25. között dönthet a közönség a pályázat Facebook oldalán.

Fontos tudni, hogy a közönségszavazás eredménye nem befolyásolja a zsűrit, az teljesen független az építész szakma képviselőinek döntésétől.

A neves szakemberekből álló zsűri zárt ajtók választja ki a legjobbnak ítélt pályaműveket. A közönségdíjasokkal ellentétben, a hagyományokhoz híven az idei év nyerteseit a szeptember 25-én megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadón hozzák nyilvánosságra.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik